EHF Europska liga (Ž): Podravka Vegeta preko Zaglebie Lubina traži put do skupine

236
Izvor fotografije: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta

U Beču su u sjedištu Europske rukometne federacije (EHF) ždrijebom određeni parovi 3. pretkola EHF Europske lige. Rukometašice Podravka Vegete tako su za suparnice dobile poljski sastav Zaglebie Lubin. Pobjednik tog susreta stječe pravo nastupa u skupinama drugog po vrijednosti europskog kupa.

Prilikom ždrijeba ekipe su bile podijeljene u dvije skupine. Hrvatske doprvakinje bile su smještene u skupinu s Viborgom, Besanconom, Nantesom, Buxhtehuderom, Borussiom (Dortmund), Mosonmagyarovarijem, Praktiker-Vacom, Solom, Magurom, Ramnicu Valceom i Savehoifom. Drugim riječima to je značilo da se s tim ekipama ne može sastati. Lako se može uočiti da su tu bila tri kluba koji su prošle sezone igrali Ligu prvakinja.

Ždrijeb je na kraju odlučio da se Podravka Vegeta sretne sa sastavom MKS Zaglebie Lubin. Prvi susret igra se u Poljskoj 03./04. siječnja 2023. godine, a uzvrat  je tjedan dana kasnije, odnosno 10./11. siječnja.

Riječ je o klubu osnovanom 1982. godine koji je triput bio poljski prvak, triput pobjednik Kupa. U Europi pamti dva polufinala. Oba dosta davno. Jedno je bilo nekadašnjeg Kupa pobjednika Kupova 2002. godine, a drugo EHF Kupa, današnje Europske lige 2001. godine.

Dvanaest pobjednika iz ovih susreta pridružuju se Ikastu, Schaffleru, Paris 92 i Moldeu koji su stekli pravo izravnog plasmana u skupine EHF Europske lige.

 

Prethodni članakSeniorke: Poziv na završne pripreme i nastup na EHF EURO 2022
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Još jedna uvjerljiva predstava Nexea