Paket24 Premijer liga – Liga A: Remi u Dubravi, Metkoviću prvi bodovi u gostima

729

U dva susreta 9. kola Pkaet24 Premijer lige – Lige A, u zagrebačkom derbiju Dubrave i Rudara nije bilo pobjednika. Metković – Mehanika je pak, produbila krizu Zameta i ostavila ga i dalje bez bodova ove sezone. Metkovcima je to pak,  prva pobjeda u gostima.

Kao što se moglo i očekivati jako uzbudljiv i zanimljiv bio je susret Dubrave i Rudara. Domaćin je na početku vukao sjajno raspoloženi Ivan Barbić. Od deset pogodaka Dubrave u nepunih 18. minuta, šest je bilo njegovo djelo. Svi „Rudari“ zajedno, u tom su razdoblju dali šest. Ipak, u posljednjih deset minuta prvoga dijela Rudar je napokon posložio svoju igru i na predah se otišlo s 15:15. Do ulaska u posljednjih deset minuta  drugog poluvremena, imali smo čak pet izjednačenja rezultata. Onda gosti uspijevaju stvoriti dva razlike (23:25) i činilo se, rade odlučujući korak ka pobjedi. Ali, u posljednjih pet minuta zabili su samo jedan, a primili čak tri pogotka i završilo je bez pobjednika 27:27. S 11 pogodaka Ivan Barbić bio je daleko najbolji strijelac Dubrave. Odličan je bio i Marin Lisac sa sedam pogodaka. Kod gostiju Vladimir Gošić 13 obrana. Najučinkovitiji pak, Alan Javor s osam pogodaka.

Zamet se nadao da će protiv Metković-Mehanike prekinuti crni niz od osam poraza za redom. Ali nije uspio pa je i dalje jedini klub bez bodova ove sezone. Gosti su vodili 29. minuta prvoga dijela, da bi na predah otišli s minus jedan. Riječani su naime, u posljednjoj minuti upsjeli dvaput poentirati i na predah odnijeli 18:17. Velika neizvjesnot dugo je trajala i u drugom poluvremenu. Ipak, u posljednjih deset minuta Zamet je kao i mnogo puta ove sezone pao, i dopustio protivniku da odnese bodove iz njihove dvorane. Metkovci su naime, posljednjih deset minuta dobili s 4:8 i na kraju slavili s 30:33. S osam pogodaka Marko Pikec bio je najbolji u domaćim redovima. Kod gostiju čak trojica igrača po sedam pogodaka – Josip Čutura, Dario Raguž i Josip Bezer.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA A: 9. KOLO
DUBRAVA – RUDAR 27:27
ZAMET – METKOVIĆ-MEHANIKA 30:33

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Slavlja PPD Zagreba i Bjelovara
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Remi u Varaždinu, Nexe bolji od Gorice