EHF EURO 2022: Hrvatska predstavnica na Konferenciji za ženski rukomet

378

Bogat rukometni vikend iza nas ponudio je brojna događanja s hrvatskim predstavnicima u glavnim ulogama. Iako su “Kraljice šoka“ svoj europski nastup završile prije finalnog vikenda, hrvatski rukomet imao je svoju predstavnicu u samoj završnici Europskog prvenstva u Ljubljani. Naime, u subotu i nedjelju, 19. i 20. studenog 2022. godine, održana je Konferencija za ženski rukomet pod nazivom “Women’s Handball Conference“, a prezentaciju je održala i naša dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić.

Preko 130 sudionica iz raznih područja rukometa: bivše igračice, predstavnice saveza, klubova, natjecateljskih odbora, brojne stručnjakinje, itd., okupila je netom održana konferencija u Ljubljani. Ukupno su sudjelovale predstavnice iz 32 zemlje koje su u dva dana imale jedinstvenu priliku za razmjenu znanja, vještina, iskustva i mišljenja, a sve sa zajedničkim ciljem cjeloživotnog učenja i usavršavanja.

Izvrstan je ovo potez Europske rukometne federacije (EHF – a) koji doprinosi popularizaciji i razvoju ženskog rukometa, kao i organizaciji brojnih aktivnosti vezanih uz širok spektar djelatnosti ženskog rukometa. Veliki pljesak za sve inspirativne žene – rukometašice na terenu i izvan terena!

Prethodni članakEHF EURO 2022: Deveto europsko zlato za Norvešku, Danskoj srebro, bronca za Crnu Goru
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Izjave nakon 10. kola