EHF Liga prvakinja: I sedmi poraz Lokomotive Zagreb

184

Rukometašice Lokomotive Zagreb doživjele su i sedmi poraz zaredom u EHF Ligi prvakinja. Ovoga puta bolji je bio danski sastav Team Esbjerg 18:30. Riječ je o ekipi koje je prepuna najboljih norveških i danskih rukometašica koje su nedavno igrale finale Europskog prvenstva u Ljubljani.

Lokomotiva se dobro držala prvih 20. minuta, premda je svoj prvi pogodak postigla nakon 7. minuta igre. U tom razdoblju nije bilo previše izgubljenih lopti ili tehničkih pogrešaka. Ali, kako se približavao predah tako je rasla prednost Esbjerga, koji je inače u Zagreb doputovao s dvije vratarke i 10 igračica. Prvi put dvostruku prednost imale su Dankinje u 22. minuti (6:12). Pokušavao je Nenad Šoštarić s različitim vrstama obrane, ali jednostavno nije mogao protiv tako kvalitetne ekipe kao što je Esbjerg ništa značajnije napraviti. Uz sve to, Karla Birtić je imala dva isključenja pa je i za napad morao tražiti nova rješenje. Esbjerg je na predah odnio plus šest (8:14).

Ništa se bitnije nije promijenilo ni u drugom poluvremenu. Osim razlike koja je nastavila rasti. Već nakon desetak minuta, Team Esbjerg je bio na deset razlike. U tim trenucima Jesper Jensen je odlučio na klupu povući neke od svojih udarnih snaga poput Nore Mork, Kristine Beistol pa povremeno i Kathrine Heindahl, a priliku dati onim rukometašicama koje su manje igrale u posljednje vrijeme.

I trener zagrebačkog sastava je dosta rotirao jer je bio svjestan razlike u kvaliteti. Lokosice su u jednom trenutku stigle na minus sedam. Ali je onda Esbjerg odgovorio nizom od pet pogodaka zaredom i otišao na 12 pogodaka prednosti i to praktički bez većih poteškoća sačuvao do kraja.

S devet obrana Lena Ivačok jedna od zapaženijih u redovima zagrebačkog sastava. Najbolji strijelac pak, bila je Ana Malec sa šest pogodaka, od kojih su četiri bila sa sedam metara. Kod gošći 13 obrana Amalie Milling. Prvo ime što se pogodaka tiče Henny Reistadt. Ona je iz sedam pokušaja dala isto toliko pogodaka.

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Vikend odluke za mnoge klubove u koju će ligu
Sljedeći članakEHF Europski kup: Poraz od pet razlike, ali i nada Gorice…