Seniori: Hrvoje Horvat novi trener HSG Wetzlara

1474
Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije od danas je i trener jednog od najuglednijih njemačkih klubova, HSG Wetzlara. Dogovor o suradnji upravo je potpisan i Hrvoje Horvat odmah započinje s radom u klubu. 

Kao što je poznato, Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza prije dva mjeseca dao je dopuštenje izborniku da može biti i trener u klubu. U tom trenutku bio je jedan od kandidata da preuzme klupu rukometng kluba Stuttgart. Ali, do realizacije te suradnje nije došlo. U međuvremenu, HSG Wetzlar je napravio sve da na svoju klupu dovede mladog hrvatskog stručnjaka. Suradnja s Wetzlarom potpisana je do kraja ove sezone. HSG Wetzlar je ranije tijekom sezone otpustio trenera Benjamina Matschkea nakon niza od devet poraza u 13 utakmica. Klub se trenutačno nalazi na 15. mjestu Budneslige. Hrvoje Horvat imat će debi na klupi svog novog kluba u nedjelju, 18. prosinca na domaćem terenu protiv Rhein – Neckar Lowena. Inače, mnogi se vjerujemo sjećaju, taj klub bio je posljednji u karijeri našeg maestra Ivana Balića.   

Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije i trener HSG Wetzlara:
„Iznimno sam sretan i zahvalan HSG Wetzlaru što mi je dao priliku da postanem  trener kluba koji ima jako veliku tradiciju i rezultate. Istodobno, zahvalan sam i Hrvatskom rukometnom savezu što mi je dao dopuštenje da istodobno mogu biti klupski trener i izbornik reprezentacije. Kao što mi je kao treneru bio san da jednoga dana vodim hrvatsku rukometnu reprezentaciju, tako sam silno želio raditi i u Bundesligi. Siguran sam da ne postoji trener na svijetu koji ne priželjkuje voditi klub iz te lige. Kao igrač imao sam iskustvo igranja u najjačoj ligi svijeta i znam koliko je to teško i zahtjevno natjecanje. U isto vrijeme pun sam energije i vjere da zajednički možemo mnogo toga napraviti. Za kraj mogu samo reći da ću sve svoje znanje i iskustvo koje sam stekao kao igrač i trener staviti u službu kluba za njegov uspjeh. Još jedanput hvala na ukazanoj prilici!“.

Photocredit: HSG Wetzlar

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Izjave nakon 13. kola
Sljedeći članakSretno Vatreni u polufinalu Svjetskog prvenstva | Zlatko Dalić kod rukometaša #throwback