Juniori: Zahtjevna skupina na Svjetskom prvenstvu 2023.

214

Tek što je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će Njemačka i Grčka organizirati od 20. lipnja do 3. srpnja 2023. godine, hrvatska muška juniorska reprezentacija saznala je suparnike na tom natjecanju. Ždrijeb je naime, Hrvatsku smjestio u skupinu A zajedno s Francuskom, Poljskom i SAD-om. Ta skupina će svoje susrete igrati Magdeburgu.

Hrvatska je prilikom ždrijeba bila smještena u treći pot ili šešir, kao jedina europska reprezentacija zajedno s Japanom, Bahreinom, Kuvajtom, Tunisom, Argentinom, Čileom i Kubom. Na kraju je dobila svjetske prvake Francuze, Poljsku i Ameriku koja će tek drugi put nastupiti na tom natjecanju.

Podsjećamo, posljednje Svjetsko juniorsko prvenstvo održano je u Španjolskoj 2019. godine i tada je Hrvatska poražena u finalu od Francuske 28:23. Iz te generacije danas su u A reprezentaciji: Halil Jaganjac, Josip Šarac, Zvonimir Srna i Ivan Martinović koji je bio MVP prvenstva.

Svjetsko prvenstvo 2021. godine nije održano zbog pandemije COVID-a 19. Ovogodišnje natjecanje pak, prvo je na kojemu će sudjelovati 32 reprezentacije. U ovom trenutku poznato je 30 reprezentacija koje će sudjelovati. Još čekaju dvije, od kojih će jedna biti iz Oceanije, a druga pobjednik Inter-Continentalnog Trofeja. U Njemačkoj će gradovi domaćini biti Magdeburg i Hannover, a u Grčkoj Atena, s tim da će se završnica igrati U Berlinu.

Skupina A: Francuska, Poljska, Hrvatska, USA
Skupina B: Alžir, Njemačka, Tunis, Libija
Skupina C: Portugal, Brazil, Kuvajt, Kostarika
Skupina D: Španjolska, Farski Otoci, Japan, Angola
Skupina E: Mađarska, Danska, Argentina, OCE 1
Skupina F: Švedska, Slovenija, Bahrein, IHF Inter-Continental Trophy Winner
Skupina G: Srbija, Island, Čile, Maroko
Skupina H: Egipat, Grčka, Kuba, Saudijska Arabija

 

 

Prethodni članak#CRolumna no.3 by Ivan Čupić: “Hrvatsku nikada ne treba otpisati“
Sljedeći članakSP 2023: Danska na početku za mnoge „nemoguće“ misije