Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Sesvete suvereno kroz Poreč

235

U zaostalom susretu 2. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, Sesvete je pobijedilo Poreč 23:31 i zadržalo priključak za PPD Zagrebom i Nexeom na vrhu ljestvice. Sva tri kluba imaju po četiri boda. Poreč je nakon 2. kola još uvijek bez bodova. 

Početak susreta nije dao naslutiti takav kraj. Domaćin je naime, u 9. minuti poveo 5:1. Sesvete se mučilo i s obranom i s napadom. Poreč je praktički bez većih poteškoća držao svoju prednost sve do pet minuta prije kraja prvoga dijela. U završnici je malo pao i gosti su to sjajno iskoristili te do predaha uspjeli doći na samo pogodak zaostatka (13:12).

Sesvećani su drugo poluvrijeme otvorili serijom 2:5 i preuzeli kontrolu nad susretom i rezultatom. Premda se još desetak minuta igralo pogodak za pogodak, bilo je pitanje trenutka kad će domaćin pasti. Obrana gostiju naime, djelovala je sve bolje i bolje s odlično raspoloženim Stipom Purićem na vratima. Konačna potvrda toga stigla je od 46. do 52. minute kad su Sesvećani nanizali četiri pogotka zaredom, pobjegli na plus pet (21:26) i  bez većih poteškoća priveli susret kraju.

S osam pogodaka najbolji u redovima domaćina bio je Lucijan Krajcar. Šest je dao Matija Rađaković. Kod gostiju uz 12 obrana Stipe Purića, po šest pogodaka zabili su Darko Krndelj (6/6), Ivan Dumenčić (6/10) i Nikola Finek (6/7).

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 2. KOLO
POREČ – SESVETE 23:31

Prethodni članak1. HRL U14 & U12 (Ž): Popis najkorisnijih igračica
Sljedeći članakKup Hrvatske (Ž): Jedno iznenađenje, Koka preko sedmeraca do četvrtfinala