Novosti iz Saveza: Goran Perkovac otvorio novo polivalentno igralište u Županji

356
Zvonimir SRNA, Luka STEPANCIC and Goran PERKOVAC (coach) during the opening of outdoor terrains , Županja, Croatia, 10.03.2023, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

U gradu gdje su nogomet i tenis zaigrani prvi put u Hrvatskoj, danas je otvoreno novo polivalentno igralište s atletskom stazom kakvim se mogu pohvaliti rijetki gradovi u našoj zemlji. Riječ je o polivalentnom igralištu standardnih rukometnih dimenzija s atletskom stazom koje je napravljeno u trenutačno najmodernijoj TPE tehnologiji za vanjske sportske podloge, odobrene od strane IHF-a, FIBA-e, FIVB-a, ITTF-a, olimpijske razine i kvalitete.

Prigodnoj svečanosti otvorenja objekta čiji je investitor Grad Županja, a financijski su ga pomogli Ministarstvo turizma i sporta, županija Vukovarsko–srijemska, a sve to na poticaj Rukometnog kluba Županja i uz svesrdnu pomoć i razumijevanje Hrvatskog rukometnog saveza, prisustvovali su brojni uzvanici iz svijeta politike i sporta. Domaćini svečanosti bili su gradonačelnik Županje Damir Juzbašić, ravnatelj Osnovne škole Ivana Kozarca prof. Vladimir Jozanović te predsjednik rukometnog kluba Županja i član Upravnog odbora HRS – a, Branimir Kos. U kratkim obraćanjima prisutnima naglašena je iznimna sreća što grad Županja dobiva jedno takvo igralište koje će nesumnjivo pomoći u razvoju rukometa, košarke, futsala i odbojke, ali i rekreacije građana. U ime Ministarstva turizma i sporta, prisutnima se obratio Darko Vučić. Brojnu delegaciju Hrvatskog rukometnog saveza predvodili su predsjednik Tomislav Grahovac, glavni tajnik Damir Poljak, direktor svih nacionalnih selekcija Ivica Udovičić, novi izbornik muške seniorske reperezentacije Goran Perkovac te igrači Luka Stepančić i Zvonimir Srna.

Čast da otvori novo polivalentno igralište s atletskom stazom pripala je upravo izborniku Goranu Perkovcu koji ovih dana priprema hrvatsku reprezentaciju u gradu heroju Vukovaru za ključnu bitku protiv Nizozemske koja ih čeka u nedjelju 12. ožujka u Osijeku. U novo polivalentno igralište s atletskom stazom uloženo je gotovo 350.000 eura, a koristiti će se za provođenje sportskih aktivnosti u sektoru rane i predškolske dobi, nastavi tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola, ali i za redovite aktivnosti županjskih klubova i udruga te rekreaciju građana.

Kako se polivalentno igralište nalazi u blizini gradske dvorane u kojoj se upravo održavalo županijsko natjecanje, mnogi mali rukometaši i rukometašice, ali i ostali sportaši silno su se razveselili dolasku Luke Stepančića i Zvonimira Srne. Red za potpise i fotografije s našim igračima bio je dugačak poput polivalentnog igrališta. A sreća na licima malih sportaša neizmjerna. Sretan je dakao bio i naš izbornik Goran Perkovac, a sljedeći videozapis prenijet će vam dojmove iz Županje slikom i zvukom.

Prethodni članakIn memoriam: Josipa Bošković (1988. – 2023.)
Sljedeći članakDivni trenuci druženja hrvatskih rukometaša s mladim nadama u Županji | Kvalifikacije za EURO 2024