SEHA – Gazprom liga: Poraz oslabljenog Nexea u Bitoli

131

Rukometaši Nexea poraženi su u posljednjem 4. kolu skupine A, SEHA – Gazprom lige od Eurofarm Pelistera 27:23, što im je na kraju donijelo 3. mjesto pa će u četvrtfinalu igrati protiv PPD Zagreba. 

Našičani su u Bitolu doputovali dosta oslabljeni, bez Dominika Kuzmanovića, Marina Jelinića, Marija Tomića, Janka Kevića, Aleksandra Bakića. Na klupi Eurofarm Pelistera debitirao je trener Aleksandar Jović. Nije Nexe dobro počelo susret. Od starta su razbranili Urbana Lesjaka, koji je u prvih 6. minuta već skupio četiri obrane i otišli u minus od tri pogotka (4:1). Ni obrana momčadi Branka Tamšea nije bila na posebno visokoj razini, što je samo davalo dodatna krila domaćem sastavu. Ali, bez obzira na sve ipak su se držali na tom zaostatku, koji im je nudio mogućnost da nešto promijene u drugom dijelu. Domaći vratari su u prvih 30. minuta imali čak 11 obrana pa je ta dionica završila s plus tri makedonskog sastava (14:11).

Još desetak minuta u nastavku, Nexe je bilo na minu četiri . Ali je onda došlo do potpunog pada koncentracije, domaćin je zabijao iz svih pozicija i u 44. minuti otišao na sedam pogodaka prednosti. Na ulasku u posljednjih deset minuta bilo je plus osam za Eurofarm. Onda se na vratima Nexea ukazao Moreno Car i nizom obrana vratio momčad u igru. Domaćin je počeo griješiti, umor je učinio svoje. Našičani su prepolovili zaostatak. Na kraju su imali sedmerac koji im je nudio mogućnost da porazom od tri razlike završe na 2. mjestu. Ali ga nisu iskoristili i na kraju su porazom 27:24, osvojili posljednje mjesto, a to znači da će u četvrtfinalu igrati protiv PPD Zagreba. Nexe je propustilo priliku da realizira čak četiri sedmerca.

Ukupno 18 obrana imali su domaći vratari: Urban Lesjak 11, Marko Kizić 7). Danac Kasper Kisum s četiri pogotka bio je najbolji strijelac Eurofarm Pelistera. Kod Nexea 13 obrana vratara: Moreno Car 8, Mihailo Radovanović 3. Po četiri pogotka dali su Luka Moslavac i Tomislav Severec.

U skupini A, sva tri kluba osvojila su po šest bodova. Presudila je gol razlike. Tu je Vojvodina bila najbolja, drugo mjesto pripalo je Eurofarm Pelisteru, a treće Nexeu.

SEHA – GAZPROM LIGA: SKUPINA A, 4. KOLO
EUROFARM PELISTER – NEXE 27:23

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Sesvete i Dubrava otvaraju 5. kolo
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Sesvetama susjedski derbi