1. HRL Žene: Lokomotiva testira snagu Splita 2010

345

Za rukometašice Lokomotive Zagreb – vodeći sastav 1. hrvatske rukometne lige ze žene nema predaha. Do kraja ovoga tjedna odigrat će čak tri susreta. Prvi je na rsporedu danas u gradu pod Marjanom protiv najugodnijeg iznenađenja sezone Splita 2010. S 14 pobjeda i tri poraza, Splićanke su trenutačno na diobi 3. mjesta koje jamči nastup u Europi sljedeće sezone. Koliko ekipa doista vrijedi, vidjet ćemo protiv Lokomotive u zaostalom susretu 14. kola. Zagrebački sastav će u subotu odigrati i zaostali susret 16. kola protiv Trogira, a u nedjelju redovito kolo sa ŽARK Splitom. Puno izaozva je dakle pred Lokosicama do kraja tjedna.

Evo nekih razmišljanja uoči susreta sa Splitom 2010:

Nenad Šoštarić, trener RK Lokomotive Zagreb:
“Splićanke igraju dugo vremena zajedno, imaju kvalitetnu prvu sedmorku. Golmanica Stilinović ima desetak obrana na svakoj utakmici, a imaju i vrlo kvalitetnu vanjsku liniju, Gabi Gudelj na desnom vanjskom, Tamara Hudoletnjak kao srednji vanjski i Klara Rubić kao lijevi vanjski i playmaker. Ove sezone Split ima kontinuitet, zato nisu iznenađenje u prvenstvu. Pokazale su da pripadaju u gornji dom hrvatskog rukometa, napadački su jako dobra ekipa, obrambeno malo manje. Ali imaju dobru golmanicu i jako dobro trče, što je tendencija u modernom rukometu.Svaka utakmica, ako ne uđeš na pravi način može biti nagazna mina. Do kraja imamo još deset utakmica. Idemo korak po korak. Samo oni koji nisu nikad bili pravi sportaši, mogu razmišljati da je sad sve gotovo. Kao i Dinamo, bilo je gotovo, pa nisu tri utakmice spojili pobjedu.”  

Klara Birtić, igračica RK Lokomotive Zagreb:
“Split ima igračice koje dugi niz godina igraju zajedno, krasi ih ekipni duh i bore se jedna za drugu. Najjači adut im je njihova brzina, puno trče i brza im je lopta, igraju više ‘jedan na jedan’ nego na vanjski šut. Napadaju široko, trče dosta, teško ih je zaustaviti. Od igračica istaknula bih lijevo krilo Luciju Ercegović i Klaru Rubić, lijevog vanjskoj koja razigrava cijelu ekipu i motor je Splita u obrani i u napadu. Cijeli tjedan vježbamo čvrstu obranu, želimo imati brzu tranziciju u napad i odmah se vratiti u obranu. Moramo vući u leđa, ideja je postići što više lakih golova.”

 

Prethodni članakEHF Europska liga: Nexe suvereno do  lijepe prednosti uoči uzvratnog susreta
Sljedeći članakJuniorke: Drugo kontrolno okupljanje