1. HRL Žene: ŽARK do bodova protiv Koke u posljednjim sekundama

799

U posljednjem susretu 22. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene, ŽARK Split je pobijedio Koku 27:26 i tako prekinuo veliki niz od čak pet poraza za redom.

Kao što se moglo i očekivati bio je to vrlo izjednačen i neizvjestan susret. Prva četvrtina pipala je gošćama. Osobito jer su od 9. do 12. minute uspjele povezati čak pet pogodaka u nizu i stvoriti si lijepu zalihu (4:8). Ali mlade Splićanke to nije previše uzdrmalo. Odgovorile su s četiri pogotka za redom i sve vratile na početak (8:8). Do kraja prvoga dijela malo su vodile gošće, malo domaće da bi sve završilo miroljubivo 13:13 nakon prvih 30 minuta igre.

Mnogo uspona i padova na obje strane bilo je i u nastavku. Koka je na početku otišla u minus dva (15:13) pa sve to brzo okrenula i povela (15:16). Onda slijedi novi uzlet ŽARK-a pa u 47. minuti imamo njihovo vodstvo 19:17. Od toga trenutka pa do kraja Koka više ni jedanput nije bila u prednosti. Ali je imala četiri izjednačenja. Posljednje je bilo minutu i osam sekundi prije kraja (26:26). Splićanke su ipak uspjele zabiti još jedan pogodak i to 22 sekunde prije kraja i na kraju minimalno slaviti s 27:26. Pogodak odluke postigla je Kristina Elez. Bio je to njezin sedmi pogodak. Bolja od nje u pobjedničkom sastavu bila je samo Anđela Mihaljević koja je postigla devet pogodaka. Na drugoj strani osam pogodaka Martine Krajpl i sedam Lucije Jandrašić.

Izjave nakon utakmice ŽARK Split – Koka

Ljubo Vukić, trener ŽARK Splita:

“Osvojili smo dva vrlo važna boda u ovoj sezoni. Imali smo sreće da nam se nisu osvetili svi promašeni ziceri i neiskorištene šanse koje smo imali u današnjoj utakmici. Vidjelo se danas koliko znači jedna Kristina Elez koja je svojim iskustvom na kraju presudila. Čestitam svojim curama na dva boda i idemo dalje. Još ništa nije gotovo i nadam se da ćemo nastaviti ovim ritmom.”

Matea Mažurin, igračica ŽARK Split:

“Sretne smo zbog ova dva boda i mislim da smo ih zaslužile. Ova pobjeda nam daje dodatni vjetar u leđa jer nam je osigurala ostanak u prvoj ligi. Čestitam svojim curama na borbenosti i također protivnicama na dobroj i korektnoj igri.”

Vladimir Canjuga, trener Koke:

“Čestitke domaćinu na pobjedi. Mogla je pobjeda otići i na našu stranu. Igrali smo bez četiri standardne prvotimke, vidjelo se da nam fali širine. Imali smo previše promašaja, čak dvadeset dva. Uz to, dvanaest tehničkih grešaka. Previše smo promašivali sa šest metara. Imali smo čak i zadnji napad za izjednačenje, ali preneiskusna smo ekipa da bi dobili ekipu ŽARK-a koja je ovom pobjedom osigurala ostanak. Mi još imamo dvije domaće utakmica i dva gostovanja i mislim da ćemo također ostati u ligi pa da se vidimo i dogodine.”

Lana Strugar, igračica Koke:

“Prvo bih čestitala protivnicama na dobro odrađenoj utakmici. Mislim da smo uz sve šanse koje smo imali za povesti trebale dobiti utakmicu. Trebali su nam ti bodovi, no kad smo stiskali obranu padao je napad, a kad smo stisnuli napad pala je obrana. Mučili smo se i pravili jedne te iste greške. Utakmica je i više nego dovoljno puta išla u našu korist, no već se okrećemo sljedećoj utakmici. Potruditi ćemo se osvojiti ta dva boda.”

1.HRL ŽENE:22. KOLO

ŽARK SPLIT – KOKA 27:26

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Metković-Mehanika zapečatila sudbinu Bjelovara
Sljedeći članakSeniori: S dvije pobjede zatvoriti posljednji krug kvalifikacija za EURO 2024