EHF EURO 2024 (M): Hrvatska u trećoj jakosnoj skupini za ždrijeb

1811
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Dan nakon što su završene kvalifikacije za EHF EURO 2024. godine koji će se  održati u Njemačkoj od 10. – 28 siječnja, Europska rukometna federacija objavila je jakosne skupine za ždrijeb toga natjecanja. Hrvatska je na osnovu rezultata u kvalifikacijama, ali i ostvarenog rezultata na posljednjem Europskom prvenstvu 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj (8. mjesto), svrstana u treću jakosnu skupinu. Uz nju, u toj skupini su još Bosna i Hercegovina, Poljska, Češka, Srbija i Sjeverna Makedonija. Drugim riječima, to su reprezentacije protiv kojih Hrvatska ne može igrati 1. krug natjecanja.

Inače, 24 reprezentacije podijeljene su u četiri pota ili šešira. Tijekom ždrijeba bit će pak, razvrstane u šest skupina po četiri ekipe. Dvije najbolje iz svake skupine proći će dalje.  Njemačka je kao domaćin već dobila skupinu A, a igrat će, osim susreta otvaranja koje će biti u Dusseldorfu, u Berlinu. Hrvatska je u skupini B koja će se igrati u Manheimu. Island je postavljen da igra u Munchenu i nosi skupinu C. Skupina D igrat će se u Berlinu, a tu je trenutačno svrstana Norveška. Europski prvak Švedska igrat će u skupini E u Manheimu. Danska će pak, biti u Skupni F koja se igra u Munchenu.

Evo svih jakosnih skupina za ždrijeb za EURO 2024:
POT 1: Švedska, Španjolska, Danska, Francuska, Norveška, Island
POT 2: Njemačka, Nizozemska, Slovenija, Mađarska, Portugal, Austrija
POT 3: HRVATSKA, Bosna i Hercegovina, Poljska, Češka, Srbija i Sj. Makedonija
POT 4: Švicarska, Rumunjska, Crna Gora, Grčka, Gruzija i Far. Otoci

Hamburg i Koln su domaćini drugog kruga Europskog prvenstva, a finalni dio igrat će se u Kolnu odnosno Lanxess Areni koja je već godinama domaćin FINAL 4 Lige prvaka. Ždrijeb skupina za EURO 2024. godine, održat će se 10. svibnja u Dusseldorfu u 17.45 sati.

 

 

 

 

 

Prethodni članakNevjerojatan #crohandball kapetan Domagoj Duvnjak “ide na glavu“ za svaku loptu! | CROvsBEL
Sljedeći članak2. HRL Žene: Zelina, Sinj i Rudar Labin ostvarili snove i postali novi prvoligaši