1. HRL Žene: Koka uvjerljiva, Zametu derbi začelja

577

U dva susreta 25. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene, Koka je s golemom razlikom pobijedila Trogir 58 (35:16) i tako prekinula niz od četiri poraza, a Zamet je slavio protiv Umaga i stigao na bod zaostatka za ŽARK Splitom koji ima susret manje i nalazi se iznad crte koja znači ostanak u ligi.

Koka je prema očekivanju lako izašla na kraj s pretposljednjom ekipom lige. Trogir 58 je u Varaždin stigao sa samo jednom vratarkom i sedam igračica u polju. Nije stoga čudno da su Varaždinke u vrlo kratkom vremenu ostvarile vodstvo 5:0. Gošće su prvi pogodak postigle tek u 8. minuti. Koka je gotovo s pola snage odigrala ostatak prvog poluvremena i na predah odnijela plus osam (15:7).

Nova velika serija stigla je na početku drugog poluvremena. Varaždinke su zabile šest pogodaka u nizu i nakon samo osam minuta bile na velikih 13 pogodaka razlike. Najveću prednost ostvarile su u 51. minuti kada su bile na plus 18 (30:12). Gošće su do kraja ipak uspjele malo smanjiti taj zaostatak, ali težak poraz dakako nisu mogle izbjeći. Završilo je 35:16. Sara Šopar imala je 15 obrana. Sa 7 pogodaka najbolji strijelac Koke bila je Lara Perić. Po 6 su dale Lucija Jandrašić i Jana Markulinčić. Kod gošći, po 4 pogotka Natali Radić i Barbara Ćaleta.

Zamet je dobio derbi začelja protiv Umaga i stigao na bod zaostatka za ŽARK Splitom koji sutra igra svoj susret protiv Dugog Sela 55. Uz sve to Riječanke su u posljednjem kolu gošće Podravka Vegete gdje realno teško mogu do bodova, a ŽARK ima gostovanje u Trogiru. Ali nada umire posljednja.

Prvo poluvrijeme bilo je jako zanimljivo. Nepunih dvadesetak minuta vodio je riječki sastav. Onda je prednost prešla na stranu gošći. Bila je doduše minimalna od jednog pogotka. Ipak, u završnici prvoga dijela domaći sastav uspijeva ponovno dignuti nivo svoje igre i na predahu ima tri pogotka viška (15:12). Umag je posljednjih pet minuta bio bez pogotka.

Riječanke su svoju prednost udvostručile nakon samo šest minuta igre u drugom poluvremenu (20:14). I tu su razliku održavale sve do ulaska u posljednjih deset minuta. Uporne gošće odbijale su se predati i u 50. minuti stižu na minus tri (25:22). Ali Zamet se brzo uozbiljio i s tri pogotka u nizu pobjegao na sigurnu udaljenost, odnosno stigao do pobjede 32:26. Mia Mraković upisala je 12 obrana. Iva Tabar i Nikolina Pleša postigle su po 8 pogodaka, odnosno 50 posto. Kod gošći 7 pogodaka Ane Jajčević i 6 Nikol Kremer.

  1. HRL ŽENE: 25. KOLO

KOKA – TROGIR 58 35:16

ZAMET – UMAG 32:26

 

Prethodni članakFinal 4 EHF Europske lige za žene: Dr. sc. Lidija Bojić – Ćaćić u ulozi delegatkinje
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Doigravanje za prvaka: Nedjelja odluke ili?