46. Seminar trenera: Lars Bojsen Michalsik

161

Jedini predavač koji će na ovogodišnjem Seminaru trenera održati dva predavanja bit će Lars Bojsen Michalsik. Svoje prvo predavanje održat će u petak od 11:15 sati, a tema će biti Principi anaerobnog treninga u rukometu. Drugo predavanje ovog EHF Experta na rasporedu je u subotu u 9:00 sati. Tema drugog predavanja je Anaerobni trening u rukometu s fokusom na brzinu i agilnost. 

Lars Bojsen Michalsik doktor je znanosti i sportski znanstvenik koji radi na Svečilištu Južna Danska. Ima više od 30 godina iskustva te je prvi u svijetu koji je napisao doktorsku disertaciju o psihologiji timskog rukometa, a ono po čemu je poznat je njegova mogućnost da svoja znanstvena otkrića prenese u praktični rukometni trening. Dr. Michalsik također je predavač u Danskom rukometnom savezu, ali i EHF-u te IHF-u.

Osim svog znanstvenog iskustva i rada, dr. Michalsik je i bivši profesionalni rukometaš koji je odigrao 16 sezona u danskoj rukometnoj ligi. Također, radio je i kao kondicijski trener u danskoj nogometnoj ligi, muškoj i ženskoj danskoj rukometnoj ligi te je bio osobni trener mnogim sportašima poput osvajačice Grand Slama, Caroline Wozniacki. S danskom ženskom seniorskom reprezentacijom osvojio je olimpijsko zlato 2000. godine te europsko zlato 2002. godine. Također je radio i kao kondicijski trener brazilskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji.

Svojim bogatim znanstvenim iskustvom, ali iskustvom u radu s mnogim momčadima i sportašima, dr. Michalsik ističe se kao jedan od vodećih ljudi u svijetu u ovome polju. I stoga nam je iznimna čast pozvati vas na njegova dva predavanja na kojima će se, sigurno smo, moći čuti jako puno novih, zanimljivih i korisnih informacija. Oba vrhunska predavanja moći će se pratiti i putem livestreama na YouTube kanalu HRS-a.

Prethodni članak46. Seminar trenera: Goran Mrđen
Sljedeći članakLokomotiva, Koka, Podravka ili Dalmatinka? | Tko će osvojiti Kup Hrvatske? | Festival rukometa 2023