EHF Liga prvaka: Težak ždrijeb za Zagreb

543
Izvor fotografije: EHF

Devet dana nakon završetka rukometne sezone velikim finalom u Lanxess Areni, u Beču su ždrijebom određene skupine za novu sezonu Lige prvaka u obje konkurencije. Rukometaši Zagreba našli su se među šest klubova koji su dobili  pozivnicu i nastavljaju s nastupima u elitnom klupskom natjecanju. Rukometašice Lokomotive nažalost, nisu bile te sreće pa će Hrvatska po prvi put biti bez svog predstavnika u Ligi prvakinja. 

Uoči ždrijeba, muški rukometni klubovi bili su razvrstani u tri pota ili šešira. Zagreb se nalazio u trećem zajedno s Portom, Eurofarm Pelisterom, Kolstadom i Celjem. Ždrijeb je bio poludirigiran jer nekolko zemalja ima po dva predstavnika, a oni se nisu mogli naći u istoj skupini. Tako su najprije izvučeni klubovi iz pota ili šešira 1 gdje su se nalazili PSG, Barlinek Industria Kielce, GOG, Barca i THW Kiel. Nakon toga, ždrijebani su klubovi iz pota broj 2, te na kraju skupina klubova gdje se nalazio Zagreb.

Kod rukometašica, ždrijeb je također bio poludirigiran. Tu su Mađarska i Danska bile s po tri, a Rumunjska i Francuska dva kluba. Stoga je EHF napravio četiri pota ili šešira. Ždrijeb ih je na kraju ovako rasporedio:

 

 

 

Prethodni članakIHF U21 Svjetsko prvenstvo: U četvrtak s Mađarskom za polufinale
Sljedeći članakEuropska klupska prvakinja & kapetanica “Kraljica šoka“ KATARINA JEŽIĆ u Umagu | Janaf HRS Kamp