Mlađe selekcije: Hrvatska druga u Europi u poretku mlađih dobnih skupina ovoga ljeta

1540
Mandatory Credit © IHF / HRS / kolektiff

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je poredak reprezentacija nakon što su odigrana četiri prvenstva mlađih dobnih uzrasta ovoga ljeta. Hrvatska se nalazi na sjajnom drugom mjestu. Ispred nas je samo Danska koja je skupila 12 bodova više. Treće mjesto dijele Portugal i Španjolska s po 276 bodova. Pogledajmo kako to izgleda pojedinačno u obje konkurencije.

Kao što je poznato, ovo ljeto počelo je Svjetskim juniorskim prvenstvom u Njemačkoj/Grčkoj. Tu su naši juniori osvojili 8. mjesto. Nakon toga, naši kadeti su na Otvorenom europskom prvenstvu u Švedskoj osvojili 6. mjesto. Čast muškog rukometa na kraju su “spasili“ mlađi juniori koji su na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin bila Hrvatska osvojili 3. mjesto. Tako je Hrvatska ukupno skupila 184 boda. Ispred nas je samo Španjolska koja ima 208 bodova. Španjolci su naime, na Svjetskom juniorskom prvenstvu s 9. mjestom bili jedno iza naših mladića, ali su u Varaždinu došli do naslova svjetskih prvaka kod mlađih juniora. I ne samo to, bili su najbolji i na Otvorenom europskom prvenstvu među kadetima.

Mlade hrvatske ženske reprezentacije pak, imale su 16. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu u Rumunjskoj. No, sjajne predstave naših kadetkinja na europskoj smotri u Crnoj Gori popravile su dojam i donijele nam ukupno 10. mjesto u ženskoj konkurenciji. Najbolja je Danska sa 152 boda. Druga je Mađarska 144, a treća  Francuska sa 140 bodova. Dankinje su bile srebrne i na Europskom junioskom, ali i kadetskom prvenstvu.

UKUPNO YAC LJETO 2023:

  1. DANSKA 292
  2. HRVATSKA 280
  3. PORTUGAL/ŠPANJOLSKA 276
  4. MAĐARSKA 260
  5. FRANCUSKA/NJEMAČKA 256
  6. ŠVEDSKA 246
  7. ISLAND 226
  8. FARSKI OTOCI 212
Prethodni članak“Vrtko“: Produžen rok za dostavu dokumentacije za prijave u sezoni 2023./24.
Sljedeći članak“Interes za Vrtkom nadmašio je sva očekivanja!“ | Dojmovi iz Bjelovara | Vrtko