1. HRL Žene: Vrijedna pobjeda Zrinskog u Pločama

678

U posljednjem susretu 2. kola 1. hrvatske rukometne liga za žene, Zrinski je u Pločama pobijedio Dalmatinku i još jedanput potvrdio da nas čeka iznimno zanimljiva sezona. To je četvrta pobjeda gostujućih sastava u nepuna 2. kola.  

Sastav iz Čakovca imao je otvaranje iz snova. Već u 9. minuti vodio je 1:4. Bila je to jasna poruka domaćinu da ih čeka velika borba do kraja. Ogromnu energiju uložio je domaći sastav u hvatanje priključka, ali nije uspio. Na kraju prvoga dijela Zrinski je imao čak pet pogodaka viška (10:15). Na početku poluvremena vukla je Gabriela Gudelj, kasnije su to preuzele mlade snage Kala Kosovac i Tena Megerle.  

Serijom 3:1 Dalmatinka se uspijeva približiti gošćama na minus tri i dolazi na 13:16. Nakon nepunih deset minuta već su na minus dva (17:19), ali dalje od toga nisu mogle. Zrinski je s tri pogotka primirio nabujale želje domaćina, otišao na 17:21 i do kraja susreta igrom pogodak za pogodak stigao do pobjede 28:30. Vlatka Andrijana Jelčić imala je 11 obrana. Prvi strijelac domaćeg sastava bila je Iva Bule s osam pogodaka. Kod pobjednica  briljirala je na vratima Marta Kozjak s 15 obrana. Čak 12 pogodaka postigla je Kala Kosovac. Sedam je dodala Tena Megerle, a to je 19 od 30 cijelog sastava. Uz sve to treba reći da je Goran Mrđen u Ploče doveo 10 igračica u polju i dvije vratarke.

1. HRL ŽENE: 2. KOLO
DALMATINKA – ZRINSKI 28:30

 

 

 

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga B: I druga pobjeda Metković – Mehanike
Sljedeći članak1. HRL Žene: Izjave nakon 2. kola