Juniori: Minimalna pobjeda Mađarske u drugom prijateljskom dvoboju

1130
Mandatory Credit © IHF / HRS / kolektiff

Hrvatska muška juniorska reprezentacija manje od 24 sata nakon prve, odigrala je i drugu pripremnu prijateljsku utakmicu protiv Mađarske. Pružili su naš igrači jači otpor pa je samim time neizvjesnot potrajala do zadnjih sekunda. Na kraju, Mađarska je upisala minimalnu pobjedu 30:31.

Uvodne minute utakmice obilježila je igra pogodak za pogotkom, sve do 7. minute kad Mađari bježe na +4 (3:7). Ujedno, bila je to njihova najveća prednost u susretu. Momčad Kreše Ivankovića u 24. minuti poravnava rezultat, 10:10. Otad pa do kraja dvoboja, ni jedna reprezentacija nije se uspjela ozbiljnije odvojiti. Tako su na predahu gosti imali dva pogotka viška, 13:15.

U drugom dijelu, igralo se pogodak za pogotkom, s tim da je prednost bila na strani Mađara. Do isteka vremena, Mađarska je upisala novu, ali ovoga puta minimalnu pobjedu. Veseli dobar otpor koji su danas pružili naši reprezentativci, odnosno zaključak da su nijanse odlučile tko će slaviti. Mateo Dika i Petar Lencović bili su izvrsni u hrvatskim redovima, sa sedam pogodaka svaki. S druge strane, isti učinak imao je Zsombor Szepesi.

PRIJATELJSKI SUSRET: PRELOG
HRVATSKA – MAĐARSKA 30:31

Prethodni članakKadeti: Pobjeda vrijedna finala turnira TIBY Handball
Sljedeći članakPripreme u Poreču ispunile očekivanja!“ | Perkovac, Duvnjak & Stepančić | Seniori