Aktivnosti HRS-a: Vrlo uspješan sastanak tri organizatora SP – a 2025. godine

310

Delegacija Hrvatskog rukometnog saveza koji su činili predsjednik Tomislav Grahovac, glavni tajnik Damir Poljak, direktor marketinga Silvijo Njirić i asistentica direktora marketinga Anita Šikić, boravili su tijekom posljednja dva dana u Kopenhagenu i prisustvovali zajedničkom sastanku tri zemlje domaćina Svjetskog muškog rukometnog prvenstva 2025. godine kojem su domaćini Danska, Norveška i Hrvatska. 

U izuzetno kooperativnoj atmosferi sudionici sastanka raspravili su sve važnije detalje toga velikog događaja koji je za manje od godinu dana pred nama. Tako je potvrđen raspored prvenstva, koji još mora dobiti zeleno svjetlo Svjetske rukometne federacije (IHF-a). Dogovoreno je također da će se ždrijeb za SP 2025. godine održati u Hrvatskoj i to najvjerojatnije 1. lipnja ove godine. Precizirani su i svi detalji oko transporta iz jedne u drugu ili treću zemlju tijekom samog natjecanja, jer je ono vrlo kompleksno budući da nam u goste dolaze 32 reprezentacije. Istodobno je potvrđeno da će prodaja karata za to natjecanje početi 15. ožujka, u vikendu kada se održavaju olimpijske kvalifikacija za Pariz 2024. godine.

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza:
„Sastanak je održan u izuzetno prijateljskoj atmosferi, kakva i priliči kada se za stolom nađu tri rukometne zemlje koje se i inače dobro razumiju. Tom prilikom dogovorili smo i riješili sve detalje međusobnog ugovora zemalja suorganizatora. Također smo usuglasili sve važnije pojedinosti ugovora koji ide prema Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) i očekujemo da će i to proći bez većih poteškoća. Tijekom finalnog vikenda u Koelnu imat ćemo zajednički sastanak sa Sportfive-om koji je vlasnik televizijskih prava pa ćemo i to detaljno proći i proučiti. Bude li potrebe, sastanak će se u ovoj formi održavati kada god se za to ukaže potreba, ali uglavnom će sva ostala komunikacija ići pismenim ili online putem. Sve u svemu, sastanak je bio dugačak i sadržajan, alii jako smo zadovoljni kako je odrađen.“  

Prethodni članakIZVANREDNE OBRANE SEDMERACA Filipa Ivića! | Hrvatska vs Slovenija | Croatia Cup
Sljedeći članakSeniori: Konačan popis igrača za EHF EURO 2024.