1. HRL Žene: Bjelovar pobjedom nad ŽARK Splitom zaključio 11. kolo, Podravka bolja od Zameta u 12. kolu

143

S obzirom da su tri ženska rukometna kluba godinu počela i s europskom izazovima, njihove utakmice Prve hrvatske lige za žene moraju biti odigrane preko tjedna. Zato su danas na teren izašla rukometašice Bjelovara i ŽARK Splita koje su odigrale zaostalu utakmicu 11. kola, a Zamet i Podravka Vegeta odigrale su utakmicu 12. kola.

ŽRK Bjelovar, za kojeg je ovosezonski europski put završio prošlog tjedna, išao je u goste ŽARK Splitu. I od početka je bilo vidljivo da Bjelovarčanke nisu umorne ni od europskih putovanja, niti dolaska u Split. Ekipa ŽARK-a povela je 1:0 i zatim 2:1 i to su bila njihova jedina dva vodstva u utakmici. Do 10. minute ekipa iz Bjelovara imala je prednost od tri razlike (5:8), a do 20. minute ju je dodatno povećala i došla na plus sedam (9:16). Nakon prvih 30 minuta na semaforu je pisalo 15:22.

Slično je bilo i na otvaranju drugog dijela utakmice. Bjelovar je u prvih desetak minuta susreta još malo povećao svoju prednost i maknuo se na jedanaest razlike (17:28). Tada kreće mini serija ŽARK Splita od četiri pogotka čime su krenule u smanjivanje svog zaostatka. Do 53. minute smanjile su prednost Bjelovara na samo pet pogodaka. U 57. minuti došle su na minus četiri, ali bliže od toga nisu uspjele. S tolikom je razlikom i završen susret. ŽARK Split 31, Bjelovar 35. Najbolja u redovima ŽARK Splita bila je Ivka Kljaković Gašpić s 12 pogodaka, a toliko je obrana upisala Anđela Bužančić. Kod Bjelovara, Antonia Oremović 10 pogodaka, Ana Maria Gavrić devet, dok je Karmela Pokopac imala 12 obrana.

Svoju zaostalu utakmicu 12. kola odigrali su danas Zamet i Podravka Vegeta. A iako to konačni rezultat ne pokazuje (23:42), prvih 15 minuta gledali smo jednu izjednačenu utakmicu. U 15. minuti na semaforu je pisalo 9:9. Ali tada Podravka ubacuje u brzinu više i radi prvo seriju od četiri, a zatim i od pet pogodaka i do 24. minute imale su rukometašice Ivice Obrvana plus osam (10:18). Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 12:21.

U prvih deset minuta nastavka igralo se gol za gol. Zamet se borio, ali Podravka je čvrsto držala svoju prednost od desetak golova. U posljednjih 15 minuta, Zamet je postajao sve umorniji, a Podravkašice nisu usporavale i do kraja utakmice podigle su svoju prednost na plus 19 (23:42). Kod domaćina najbolja Nikolina Pleša sa sedam golova. Podravku su do pobjede vodile Josipa Mamić, Ana Pandža, Andrea Šimara i Katja Vuković s po šest pogodaka. Pet je upisala Nikolina Zadravec.

1. HRL Žene, 11. KOLO
ŽARK Split – Bjelovar 31:35

1. HRL Žene, 12. KOLO
Zamet – Podravka Vegeta 23:42

Prethodni članakNajava zadnje hrvatske utakmice protiv Njemačke | Perkovac & Glavaš | EURO 2024
Sljedeći članakEHF EURO 2024: Pobjeda za kraj, osvojeno 11. mjesto, osigurane olimpijske kvalifikacije