1. HRL Žene: Zrinski i Dugo Selo ’55 do novih bodova

589

U dva preostala susreta 13. kola, Zrinski je lako izašao na kraj sa Zametom i pobijedio 36:21, a Dugo Selo 55 je slavilo u Splitu protiv ŽARK-a 24:35. Tako su oba kluba ostala u priključku s vrhom.  

Samo uvodnih desetak minuta bilo je neizvjesnosti između Zrinskog i Zameta. Onog trenutka kad su domaće rukometašice preuzele vodstvo (5:4), više ga nisu ispustile. Već u prvom dijelu imale su u jednom trenutku prednost od osam razlike. Na poluvremenu su pak, imale plus sedam (17:10). Ništa se dakako, nije promijenilo ni u drugom poluvremenu. Osim što je još porasla razlika u korist rukometašica iz Čakovca. Najveća prednost koju su domaće stvorile bila je 15 pogodaka (34:19) na samom kraju. Tako je i završilo, samo je rezultat bio 36:21. Marta Kozjak je skupila čak 16 obrana. Nevjerojatna Kala Kosovac dala je 19 pogodaka. To je samo dva pogotka manje od cijelog Zameta. Kod gošći najbolja Silvija Černeka s pet pogodaka.

Dugo Selo 55 otvorilo je susret protiv ŽARK Splita s velikim autoritetom. I od početka nametnulo svoj ritam igre. Već sredinom prvog poluvremena gošće su bile na šest pogodaka razlike (5:11). Najveća prednost bila je plus sedam u 21. minuti kada je na semaforu stajalo 7:14. Na poluvremenu je pak bilo 11:16. Jednosmjerna utakmica bila je i u nastavku. Domaće rukometašice su doduše, na samom početku dvaput bile na minus četiri. I to je bilo sve. Za ozbiljniju prijetnju nije bilo ni moći ni kvalitete. Dugo Selo je polako gradilo svoju prednost u drugom dijelu. I ona je stalno rasla. Deset minuta prije kraja iznosila je 13 pogodaka (18:31). Završilo je s plus 11 (24:35), ali to neće bitnije promijeniti sliku dominacije gošći. Ana Crnjak imala je 11 obrana. S devet pogodaka Ivka Kljaković Gašpić bila je najbolja strijelkinja ŽARK-a. Kod gošći 14 obrana Mare Plašić. Devet pogodaka dala je Mihaela Bešen. Pogodak manje Josipa Bebek, a dva manje Petra Dičak.

1. HRL ŽENE: 13. KOLO
ZRINSKI – ZAMET 36:21
ŽARK SPLIT – DUGO SELO 55 24:35

Prethodni članakEHF EURO 2024: Francuska zlatna, Danskoj srebro, Švedskoj bronca i Olimpijske igre
Sljedeći članakMasterplan EHF – a & HRS – a: Mini rukomet u osnovnim školama