1. HRL Žene: Očekivane pobjede Podravka Vegete i Lokomotive Zagreb  

496

U dva unaprijed odigrana susreta 14. kola 1. HRL Žene, Podravka Vegeta je lako pobijedila Koku 35:18, a Lokomotiva Zagreb svladala Sesvete 26:32. Susreti su odigrani unaprijed jer Podravkašice i Lokosice sljedećeg vikenda čekaju europski nastupi.  

Podravka Vegeta je u otvaranju napravila nešto što se rijetko viđa na rukometnim terenima. Koku je naime ostavila bez pogotka punih 19 minuta i pri tome povela 12:0. Gošće su do kraja prvoga dijela uspjele dati pet pogodaka. Na predahu su tako zaostajale 14 pogodaka (19:5). U nastavku je to bila malo ravnopravnija utakmica, ali Podravka je očekivano smanjila ritam, napravila brojne promjene u ekipi pa je tih 30 minuta završeno rezultatom 16:13. Osim vratarki, čak 10 igračica domaćeg sastava našlo se na listi strijelaca. Najveća prednost koprivničkog sastava bila je plus 19. Završilo je s 35:18. S osam pogodaka iz osam pokušaja najefikasnija kod Podravka Vegete bila je Nikolina Zadravec. Šest je dala Katarina Pandža, pet Andrea Šimara. Na drugoj strani najbolje Lucija Jandrašić i Una Ivančić koje su postigle po četiri pogotka.   

Lokomotiva Zagreb nije bila tako učinkovita protiv Sesveta, ali stigla je do vrijednih bodova i pokazala dobru formu uoči puta u Rumunjsku na susret Europske lige. Vodile su Lokosice od početka susreta. Sesvećanke su imale samo tri izjednačenja u prvom dijelu. Nakon dosta ravnopravne igre u prvih desetak minuta, Lokomotiva je do prve osjetnije prednosti došla u završnici prvoga dijela. Na poluvremenu je imala plus sedam (12:19). Odličan ulazak u drugi dio uskoro je zagrebačkom sastavu donio prednost od deset razlike (14:24) pa je to bio znak treneru Zoranu Mlinariću (Vedran Krkač bio je bolestan) da počne rotirati ekipu. Domaće su tu priliku objeručke prihvatile i od 40. do 56. minute imale su svoje najbolje razdoblje igre. Četiri minute prije kraja došle su na samo tri pogotka zaostatka (26:29). I tu su zaustavljene, jer je Lokomotiva do kraja zabila tri, a nije primila ni jedan pogodak i na kraju zabilježila pobjedu 26:32. S 10 pogodaka Lucija Krezo bila je sjajna u domaćim redovima. Šest je dala Magali Lujić. Najbolja kod Lokomotive Tena Japundža sa šest pogodaka. Po pet pogodaka zabile su Lara Burić, Nikoleta Trunkova i Kristina Prkačin. 

1. HRL ŽENE: 14. KOLO
PODRAVKA VEGETA – KOKA 35:18
SESVETE – LOKOMOTIVA ZAGREB 26:32

 

 

Prethodni članakUzbudljivi trenuci na terenu hrvatskih rukometašica! | Sažetak 13. kola | 1. HRL Žene
Sljedeći članakHRS: Godine lete, ali sjećanje na SP 2009. ne blijedi