Masterplan EHF – a & HRS – a “Vrtko“: Postavljen novi rekord u siječnju!

249

Fantastični podaci stigli su nam iz gradova diljem Hrvatske u kojima se provodi zajednički Masterplan projekt Europske rukometne federacije (EHF – a) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a), Rukomet u vrtićima “Vrtko”. Kao što je poznato, ovaj je projekt startao u prvim danima 2023. godine i u nešto više od godinu dana, bilježi samo pozitivne priče i reakcije te izvanredne brojke. Naime, “Vrtko” se trenutno provodi u 15 gradova i 35 vrtića, a u siječnju ove godine kroz ovaj je projekt rukomet treniralo čak 1 319 djece!

Uspoređujući ove podatke s podacima iz prosinca 2012. godine, vidljivo je povećanje od gotovo 300 posto. Ove odlične brojke pravi su pokazatelj da je Hrvatski rukometni savez prepoznao potrebu za uvođenjem dodatnih sportskih aktivnosti u vrtiće diljem Hrvatske i na taj način potaknuo vrtićku djecu da prije svega zavole sport i bavljenje sportom, a sigurni smo, brojni od njih nastavit će se baviti rukometom i nakon sudjelovanja u ovom projektu.

Također, treba istaknuti da je projekt “Vrtko” na Grassroots konvenciji u Münchenu 14. siječnja bio prezentiran kao jedan od najboljih projekata EHF-a. Na konvenciji koja je održana za vrijeme EHF Europskog prvenstva u Njemačkoj sudjelovali su predstavnici EHF – a, kao i svih europskih zemalja. Projekt “Vrtko“ uspješno je predstavila njegova voditeljica, dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić te istaknula odličnu suradnju sa svim sudionicima, kao i interes kojeg ne manjka.

Veselimo se novim rekordima projekta “Vrtko“ i uspješnim rukometnim pričama s djecom diljem Hrvatske!

Prethodni članakSeniori: Poznata satnica olimpijskih kvalifikacija
Sljedeći članakMachineseeker EHF Liga prvaka: Zagrebova bajka u Norveškoj