Mlađe kadetkinje: Pobjeda i minimalan poraz drugog dana Mediteranskog prvenstva

908
MHC Championship Montenegro 2024 day 1, Podgorica, Montenegro, 26.2.24., February, 2024, Credit: Stefan Ivanovic/

Drugog dana Mediteranskog prvenstva u Podgorici mlađa hrvatska ženska kadetska reprezentacija imala je polovičan uspjeh. U prvom susretu je pobijedila Crna Goru 22:19, a u posljednjem susretu dana poražena je od Španjolske 20:21. Krenimo redom. 

Protiv domaćina Hrvatska je bila ravnopravna u prvoj trećini sve do posljednje dvije i pol minute. Tada su Crnogorkama dopustile da naprave niz od četiri pogotka za redom i dobiju tu trećinu 6:7. Slab ulazak u drugu trećinu imale su naše mlade rukometašice i Crnogorke su pobjegle na pomalo zabrinjavajućih 6:10. Imale su domaće igračice i plus pet u toj trećini koja je na kraju ipak završena njihovom prednošću 6:8. U posljednjoj trećini kao da je na teren izašla neka druga Hrvatska. Napokon je zaigrala u punom sjaju, pogađala iz svih pozicija, proradila je i naša obrana te vratarke i Hrvatska je u 9. minuti stigla do izjednačenja 18:18. U tijesnoj, neizvjesnoj i pomalo dramatičnoj završnici naše rukometašice imale su više svježine i na kraju slavile 22:19. Tu posljednju trećinu su dobile s 10:4. Tako su osvojile tri boda. S pet pogodaka najefikasnija u našim redovima bila je  Antea Jerković. Četiri je dala Tina Ravlić.

U posljednjem susretu dana Hrvatska je pak, tijesno poražena od Španjolske. Punih 12 minuta u prvoj trećini igralo se pogodak za pogodak. Onda su Španjolke u završnici napravile seriju od tri pogotka i na kraju su je dobile 6:9. Mnogo poteškoća zadala nam je pomalo „divlja“ španjolska obrana 3-3. U drugoj trećini obrane su bile dosta slabe na obje strane. Španjolska je vrlo rano došla do pet pogodaka viška i bilo joj je lakše igrati. U jednom trenutku naše rukometašice su imale priliku doći na minus dva pa možda i uhvatiti priključak, ali nisu uspjele i na kraju su izgubile i tu trećinu s minimalnih 8:9. U završnoj trećini, Hrvatska je ponovno odigrala odlično. Serijom 4:1 “kupile su“ priliku da dođu do izjednačenja koje se dogodilo kod rezultata 19:19. No, malo umor, malo tehničke pogreške, malo dobre Španjolke i repriza susreta s domaćinom nije se ponovila. Španjolska je zabila dva pogotka za redom i otišla na 19:21. Dvadesetak sekundi prije kraja imale su naše sedmerac. Nisu ga iskoristile, ali su dobile novu priliku i pogodile za konačnih 20:21. Budući da su treću dionicu dobile sa 6:3, osvojile su jedan bod. S pet pogodaka najučinkovitija je bila Tina Ravlić. Četiri je dala Tena Jurlina.   

Nakon tri susreta, Hrvatska ima devet bodova i nalazi se na 6. mjestu. U vodstvu je Španjolska koja je osvojila 19 bodova, uz jedan susret više. Slijedi Rumunjska s 21,5, te Crna Gora koja ima 12 bodova. Sutra našu reprezentaciju očekuje susret s Turskom u 11.30 sati.

Prethodni članakKrižanja, akcije, golovi & obrane hrvatskih rukometašica | Sažetak 17. kola | 1. HRL Žene
Sljedeći članakEHF Europska liga: Pobjeda Nexe-a za preuzimanje prvog mjesta u skupini