Seniori: Počela prva faza priprema za olimpijske kvalifikacije

1049
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / Kolektiff

Novi izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson okupio je danas veći dio igrača na koje računa za skorašnje olimpijske kvalifikacije u Hannoveru. Dio igrača pak, ima obveze u klubovima ovoga vikenda tako da je  realno očekivati da će kompletna reprezentacija biti na okupu tek u ponedjeljak  poslijepodne.   

Inače, reprezentacija se okupila u petak, 8. ožujka u 16.00 sati u hotelu Westin, a prvi trening zakazan je odmah u 18.00 sati u Kutiji šibica. Na žalost, i prije tog prvog okupljanja izbornik je suočen s prvom promjenom. David Mandić je ozlijeđen i neće biti na raspolaganju za kvalifikacije. Stoga je s liste pričuva pozvan Lovro Mihić. On i Tin Lučin priključit će se reprezentaciji naknadno jer klub ih nije obvezan pustiti prije ponedjeljka  kada službeno počinje EHF Team Week. Zbog utakmica koje igraju za svoje klubove od petka do nedjelje pak, ali i ozljeda koje su imali u posljednje vrijeme, na izbornikovom  radnom popisu, koji nije bio službeni, a dio medija ga je objavio, nisu se našli igrači poput Luke Cindrića, Verona Načinovića ili Ivana Martinovića. Oni tijekom vikenda imaju nastupe za svoje klubove, dvojica su dugo bila ozlijeđena i dobiju li dopuštenje klubova odnosno liječnika, priključit će se reprezentaciji u ponedjeljak na večernjem treningu.

Lako je uočiti da su se na okupljanju našli: Davor Ćavar, Zlatko Raužan, Maksimilijan Molc i Davor Gavrić koji nisu bili na širem popisu od 35 imena. Oni su pozvani da bi izbornik imao dovoljno igrača za trening do ponedjeljka. Inače, reprezentacija će imati jedan trening dnevno i to od 16.00 – do 18.00 sati. Izbornik će raditi na djelomičnom preslagivanju igre, posebno obrane, ali bit će tu prije podne mnogo  pojedinačnih razgovora, zajedničkih analiza suparnika, međusobnog upoznavanja.

U Hannover se putuje 13. ožujka u prijepodnevnim satima. Kao što je poznato od ranije, Hrvatska se nalazi u skupini 2 olimpijskih kvalifikacija zajedno s Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Prvi susret ima 14. ožujka u 20.15h protiv Austrije. Dva dana kasnije čeka je Njemačka u 14.30 sati, a 17.ožujka igra se protiv Alžira u 16.45h.

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Četvrto kolo igra se od petka do nedjelje
Sljedeći članak“Željni smo dobre igre, znamo naš cilj!“ | Sigurdsson, Gojun & Kuzmanović | Kvalifikacije za OI 2024