Projekt EHF – a & HRS – a: Novi rekordi “Vrtka“ u veljači

217
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

U svijetu sporta svaki novi rekord donosi uzbuđenje i inspiraciju, ali kada se radi o najmlađim sudionicima, to postaje posebno značajno. Takav značaj je i s projektom Europske rukometne federacije (EHF – a) & Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a); “Rukomet u vrtićima – Vrtko” koji iz mjeseca u mjesec bilježi nove rekorde. Ukupno 1338 djece sudjelovalo je u ovom programu tijekom veljače 2024. godine!

Jasno je da je “Vrtko“ postavio nove standarde u svijetu rukometa od najmlađih generacija. Kroz strukturirane treninge koji u veljači stižu do brojke 321 treninga, djeca u vrtićima dobivaju priliku da se upoznaju s ovim dinamičnim sportom, razvijaju motoričke sposobnosti te se kroz igru međusobno druže i razvijaju.

Sad već učestali novi rekordi, postavljeni su zahvaljujući predanosti svih uključenih u projekt “Vrtko” – od trenera i roditelja do same djece, a sve pod vodstvom dr. sc. Lidije Bojić – Ćaćić, voditeljice projekta pri EHF – u & HRS – u.

Još jedna potvrda vrijednosti ovog projekta je da će biti uskoro prezentiran na konferenciji glavnih tajnika koju organizira EHF. Vrtko će biti prezentiran kao jedan od najuspješnijih projekata iz Masterplanova.

U svjetlu postignutih uspjeha, vjerujemo da će projekt “Vrtko” nastaviti i dalje inspirirati i poticati djecu da se uključe u sport od najranije dobi.

Prethodni članakMini rukomet u osnovnim školama uz podršku EHF – a & HRS – a
Sljedeći članakSP 2025: Još malo do početka prodaje ulaznica