EHF Europska liga: Nexe s minus pet na uzvrat u Njemačku

428

Rukometaši Nexe-a poraženi su u prvom susretu osmine finala EHF Europske lige 19:24, od Rhein Neckar Lowena i tako su prekinuli domaći niz uspješnih nastupa ove sezone. Uzvratni susret igra se za tjedan dana.  

Dobro su rukometaši iz Našica počeli susret. Uz startno vodstvo 2:0, nakon sedam i pol minuta imali su prednost od 4:2. No, već po tim prvim minutama vidjelo se da će to biti zahtjevna zadaća za hrvatskog doprvaka, i da s druge strane stoji puno ozbiljnija momčad od onih s kojima su igrali u skupini. Gosti su vrlo brzo ne samo izjednačili, već i poveli s 4:6. Bila je to njihova najduža serija u utakmici od četiri pogotka za redom.

Vratilo se Nexe sredinom prvoga dijela. Onda su ponovno primili tri pogotka u nizu i opet se našli u ozbiljnom minusu s obzirom koliko teško su pogađali suparnička vrata. Posebno mnogo problema Nexe je imalo s igrom na crti, odnosno s Jannikom Kohlbacherom. Sjajni kružni napadač ne samo da je odrađivao odličan posao u obrani, već je bio nezadrživ i u napadu. Svaka lopta koja je išla prema njemu bila je ili pogodak ili sedmerac. Obrana Nexe-a nije bila ni blizu tako agresivna kao u nekim drugim europskim susretima ove sezone pa su i vratari ostali bez svog doprinosa. RN Lowen je na predah odnio dva pogotka viška (11:13). Nexe je u tom razdoblju bio na 55, a gosti na čak 72 posto realizacije. Domaći vratari samo dvije, gostujući pet obrana.

Pokušavao je Veselin Vujović promjenama obrane zbuniti goste, ali to je momčad koja svaki tjedan igra susrete takvog intenziteta kakav je večeras bio u Našicama, i uvijek je pronašla način kako nadmudriti domaću obranu. Tračak nade Nexeu ponudio je Dominik Kuzmanović nizom dobrih intervencija, ali njegovi suigrači nisu imali svoj napadački dan i cijeli trud je bio uzaludan.

U posljednjoj četvrtini, domaći trener je ušao u maksimalni rizik s mladim 17-godišnjim Ognjenom Cenićem na mjestu organizatora igre, ali ni to nije pomoglo. Nijemci su rutinski odradili posao do kraja i upisali pobjedu s pet pogodaka razlike koja im jamči dosta miran uzvrat. Dominik Kuzmanović je na kraju skupio osam obrana. S četiri pogotka najučinkovitiji u domaćim redovima bio je Gal Marguč. Po tri su dali Marko Račić i Predrag Vejin. Kod gostiju najbolji Jannik Kohlbacher i Tobias Reichmann.

U ostalim susretima, bukureštanski Dinamo našeg Luke Cindrića je slavio protiv Silkeborga 37:34, a uspješna su bila i dva preostala sastava iz Bundeslige. Uzvratni susret igra se za tjedan dana u Heidelbergu u 20.45h, a ne u Mannheimu iz kojega je Rhein Neckar Lowen.

EHF EUROPSKA LIGA: 1/8 FINALA
NEXE – RN LOWEN 19:24
DINAMO BUKUREŠT – BJERRINGRO/SILKEBORG 37:34
KADETTEN SCHAFHAUSEN – FUCHSE BERLIN 28:32

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Izjave nakon 4. kola
Sljedeći članak1. HRL Žene: Dalmatinka do sedme pobjede u nizu