Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Prvi bod Varaždinaca

344

U jedinom susretu 5. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka igranom u subotu, rukometaši Varaždina 1930 i Bjelin Spačve podijelili su bodove rezultatom 29:29. Tako su Varaždinci stigli do prvog boda u Ligi za prvaka, a Vinkovčani za bod pobjegli Poreču.  

Vrlo zanimljiv i nezvjestan bio je susret u Varaždinu. Gosti su bolje ušli u njega. Već u 10. minuti imali su plus četiri (2:6). Sredinom prvoga dijela domaćin je bio na minus pet i pomalo zabrinut razvojem situacije na trenu. Onda kao da su dostigli pravu radnu temperaturu, u samo pet minuta napravili su seriju od 6:1 i stigli do izjednačenja 10:10. Pet minuta prije kraja, imali su plus dva (13:11), ali nisu to uspjeli sačuvati do kraja. Dapače, čak su na predah otišli s minus jedan (14:15), jer su Vinkovčani zabili tri za redom.

Bio je to znak da nas puno uzbuđenja čeka i u nastavku. I doista, tako je i bilo. Vinkovački sastav zadržao je svoju prednost još osam minuta. Onda slijedi novo izjednačenje (18:18) pa dominacija domaćina. Šest minuta prije kraja Varaždinci su pobjegli na plus četiri i malo tko bi rekao da im pobjeda može izmaknuti. Zatim su kao i na kraju prvoga dijela opet zakazali, primili tri pogotka za redom u posljednje četiri minute pa je susret završio 29:29. Taj rezultat postignut je minutu i pol prije kraja. Obje su momčadi nakon toga imale priliku za pobjedu, ali nisu iskoristili svoje napade pa je podjela bodova nekako najpravedniji ishod. Dominik Novak s osam i Tin Šestak sa sedam pogodaka bili su prve violine domaćina. Na drugoj strani Sandro Kolar skupio je 11 obrana. Sa šest pogodaka najučinkovitiji je bio Tin Kuže.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 5. KOLO
VARAŽDIN 1930 – BJELIN SPAČVA 29:29

Prethodni članakSeniorke: Po novu pobjedu za kraj kvalifikacija za EURO 2024.
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Dva slavlja gostiju za promjenu na vrhu