Seniori: Ždrijeb olimpijskog turnira

669
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Dok mnogi sportaši i prijatelji sporta polako odbrojavaju dane do početka Olimpijskih igara u Parizu, a dio njih još kroz kvalifikacije traži put do najvećeg svjetskog natjecanja ove godine, rukometašice i rukometaši će sutra saznati svoje suparnike na putu do olimpijske slave.

Naime, u utorak 16. svibnja 2024. godine u 17.00 sati u Creteilu, u sjedištu Francuskog rukometnog saveza, održat će se ždrijeb olimpijskog turnira u obje konkurencije. Kod rukometašica, nastup u „Gradu svjetlosti“ izborile su sljedeće reprezenetacije: Francuska, Norveška, Danska, Švedska, Brazil, Njemačka, Španjolska, Slovenija, Mađarska, Nizozemska, Angola i Južna Koreja. Na osnovu rankinga i osvojenih mjesta u kvalifikacijama koje su održane prošloga vikenda, potovi ili šeširi ždrijeba su:

Pot 1: Norveška/Mađarska
Pot 2: Nizozemska/Njemačka
Pot 3: Slovenija/Španjolska
Pot 4: Švedska/Francuska
Pot 5: Danska/Brazil
Pot 6: Angola/Južna Koreja

Dvanaest sretnika među rukometašima su sljedeće reprezentacije: Hrvatska, Francuska, Danska, Švedska, Norveška, Španjolska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Egipat, Japan i Argentina. Potovi ili šeširi za muški dio ždrijeba su sljedeći:

Pot 1: Danska/Španjolska
Pot 2: Hrvatska/Norveška
Pot 3: Mađarska/Njemačka
Pot 4: Slovenija/Francuska
Pot 5: Švedska/Egipat
Pot 6: Japan/Argentina

Ukratko, ždrijebom će se odrediti dvije skupine u svakoj konkurenciji s po šest reprezentacija. U prvoj fazi natjecanja igra svatko sa svakim, a četiri najbolje ekipe iz svake skupine stječu pravo nastupa u četvrtfinalu. Nakon toga slijede polufinala i borbe za medalje.

Turnir rukometašica počinje 25. srpnja, a završava 10. kolovoza. Rukometaši pak, u svoje natjecanje kreću dan nakon otvaranja 27. srpnja, a završnica je posljednjeg dana Igara 11. kolovoza. Prvi krug natjecanja u obje konkurencije održava se u South Paris Areni 6, a od četvrtfinala do kraja, na nogometnom stadionu Pierre Mauroy u Lille-u.

 

 

Prethodni članakKup Hrvatske (Ž & M): Ždrijeb polufinalnih parova u utorak UŽIVO
Sljedeći članakSeniori: Popis igrača za turnir u Oslu