1. HRL Žene: Osijek do bodova spasa, Sesvete do bodova nade, a Dalmatinka drži neizvjesnost na vrhu

852

U tri susreta 25. kola, 1. hrvatske rukometne lige za žene, slavila su sva tri domaćina. I za svakoga od njih to su iznimno vrijedni bodovi. Za Osijek su to bodovi spasa, za Sesvete bodovi nade u ostanak, a Dalmatinku da možda ipak na kraju može do 3. mjesta. 

Osijek je protiv Koke imao samo jedan izbor – pobjedu koja bi mu jamčila ostanak. U svakom drugom raspletu ostala bi neizvjesnost do posljednjeg kola, a to su domaće svakako željele izbjeći. I stoga nije čudo da su vrlo odgovorno, agresivno, pametno ušle u susret. Plod takvog pristupa je razlika od četiri pogotka nakon samo desetak minuta igre (7:3). Onda su gošće uspjele povezati tri pogotka za redom i sve vratile u vode neizvjesnosti. Ipak, Osječanke to nije uzdrmalo. Uspjele su do kraja prvog poluvremena ponovno stvoriti razliku koja im je jamčila mirniji nastavak. Prvi dio je završio 15:11. Domaće su u nastavak ušle s nevjerojatnom energijom. I u desetak minuta riješile pitanje pobjednika, ako je uopće bilo nekih dilema. Naime, od 34. do 39. minute dale su pet pogodaka za redom, pobjegle na devet razlike i otklonile svaku sumnju u konačni ishod. A on je na kraju bio 31:21, što im je donijelo 18. bod i mirnu luku kolo prije kraja. Lea Hren sa šest pogodaka bila je najučinkovitija u osječkim redovima. Pet je dala Josipa Josipović. I to iz pet pokušaja. Kod gošći po pet pogodaka Una Ivančić i Martina Krajpl.

Poput osječkog, veliki ulog bio je i u susretu Dalmatinke i Bjelovara. Sastav iz Ploča trebao je pobjedu za eventualnu priliku osvajanja 3. mjesta, i puta u Europu. Prvo poluvrijeme bilo je jako izjednačeno. Izmjenjivanje u vodstvu, s malo naglašenijom  ulogom domaćina, trajalo je punih 25. minuta. Onda je sastav iz Ploča uspio povezati četiri pogotka u nizu i na predah odnijeti čak pet pogodaka viška (13:8). I držale su domaće rukometašice na pristojnoj udaljenosti gošće sve do isteka treće četvrtine. No, tada upadaju u krizu. Gošće su osjetile svoju priliku i s nekoliko mini serija uspijevaju doći na samo pogodak zaostatka (19:18). Bilo je to u 47. minuti. Mnogo vremena do kraja. Od tada, praktički počinje nova utakmica. Dalmatinka uskoro ponovno bježi na plus tri, ali uporne gošće i to stižu pa u 57. minuti imamo izjednačenje 22:22. U nervoznoj, rastrganoj završnici Dalmatinka je ipak, pokazala malo više mirnoće i na kraju slavila 24:23. Iva Bule s devet i Lucija Ivanda s osam pogodaka bile su lokomotive domaćeg sastava za važnu i veliku pobjedu. Kod gošći odlična Karmela Pokopac s 12 obrana. Po pet pogodaka dale su Ana Turk i Antonia Oremović.

I posljednji susret dana imao je svoju težinu. Tu su Sesvete lovile zadnji vlak za mogući ostanak. A suparnik je iz kategorije onih s dna, labinski Rudar. Većim dijelom prvog poluvremena bio je to potpuno izjednačen susret. Tako smo do 23. minute imali čak devet izjednačenja. Domaće su ipak, u završnici bile malo mirnije u realizaciji i na predah donijele dva razlike (16:14). Nastavak je bio još uzbudljiviji. Domaće su držale prednost do 38. minute. Tada Rudar uspijeva povezati tri pogotka u nizu i sve je na početku, 19:19. Onda su Sesvećanke napravile seriju 4:1, i činilo se, opet došle u priliku da mirnije igraju. Rudar je ponovno pokazao karakter i s tri pogotka za redom stigao do novog izjednačenja 23:23. To kao da je izazvalo domaće, i probudilo neki novi inat u njima. Sada su one uspjele zabiti četiri u nizu i otići na 27:23. Bilo je to u 49. minuti. I tu su čini se, konačno slomile uporne gošće. Završilo je 33:29. Sesvete su tako stigle na bod zaostatka za Zametom, ali ih u posljednjem kolu čeka gostovanje u Bjelovaru. Riječki sastav je pak, domaćin Zrinskom.

1. HRL ŽENE: 25. KOLO
OSIJEK – KOKA 31:21
DALMATINKA – BJELOVAR 24:23
SESVETE – RUDAR 33:29

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Izjave nakon 10. kola
Sljedeći članak47. Seminar trenera – Predstavljanje predavača: Krešimir Pažin & Davor Turković