Mlađi kadeti: Pobjeda i poraz prvog dana Mediteranskog prvenstva  

1296

Hrvatska mlađa kadetska muška reperezentacija izborila je jednu pobjedu, ali i doživjela jedan minimalni poraz, prvog dana Mediteranskog prvenstva u Ankari. Rano jutros poraženi su od domaćina 24:23, a poslijepodne su pobijedili Tunis 23:17. Tako nakon prvog dana imaju šest osvojenih bodova.

U jutarnjem terminu naši mladi rukometaši, koji su moramo reći, dvije godine mlađi od konkurencije, izgubili su od Turske 24:23. Kao što je poznato, Mediteransko prvenstvo igra se s malo promijenjenim pravilima, jer nema dva poluvremena, već tri trećine. U prvoj su Turci bili bolji i dobili je 9:6. Druga je pripala hrvatskim mladim rukometašima sa 7:5, a treća je bila neodlučena, 10:10. Ukupno je dakle, Turska bila bolja za jedan pogodak, ali je Hrvatska ipak osvojila jedan i pol bod (za pobjedu u 2. trećini i remi u trećoj).

Nakon ručka i kraćeg predaha naše mlade rukometaše čekao je Tunis. I tu je bilo puno borbe. Prva trećina pripala je Hrvatskoj s minimalnih 9:8. U drugoj je bilo neodlučeno 5:5, pa se pobjednik rješavao u trećoj dionici. Tu su naši rukometaši bili suvereni i dobili je 9:4, te su tako ukupno osvojili 4,5 boda.

Sutra našu reprezentaciju čeka samo jedan susret i to protiv Rumunjske u 14.00 sati, odnosno 13:00 sati po hrvatskom vremenu.

Prethodni članak“Jak je turnir pred nama & privilegija biti ovdje“ | Sigurdsson, Jelinić & Šoštarić | Gjensidige Cup
Sljedeći članak47. Seminar trenera – Predstavljanje predavača: Željko Čagalj