Mlađi kadeti: Još dvije pobjede hrvatske mladosti

765

I treći dan Mediteranskog prvenstva u Ankari bio je izuzetno uspješan za hrvatsku mlađu kadetsku mušku reprezentaciju. Nakon što su u jutarnjim satima pobijedili Crnu Goru 26:21, poslije podne su bili bolji od Kosova 24:16 i trenutačno su među tri najbolje reprezentacije natjecanja.

Dvije od tri dionice utakmice protiv Crne Gore bile su jako izjednačene. Prvu je Hrvatska dobila s minimalnih 8:7. U drugoj je naša reprezentacija igrala puno bolje i zabilježila slavlje od 10:6. U trećoj ih je pak malo sustigao umor pa su Crnogorci uspjeli izvući neodlučeno 8:8. No, ukupna pobjeda i četiri i pol boda pripala su našim rukometašima. Sjajan je bio Ivano Orlović sa sedam pogodaka. Četiri je dao David Bajan, a po tri Josip Čulo i Roberto Lucas Pitt.  Kod Crne Gore najbolji Vuk Lalošević s devet pogodaka.

Već u prvoj trećini susreta protiv Kosova naša mladost je pokazala da je bolja reprezentacija. I suvereno je dobila taj dio s 11:5. U drugoj i trećoj ponovno je bilo malo neizvjesnosti, ali pobjeda ni jednog trenutka nije bila upitna. Tako je i druga trećina završena sa 7:6, a treća 6:5 za Hrvatsku. To je u konačnici donijelo golemih 24:16.

Sutra našu reprezentaciju očekuje samo jedan susret. U 14.00h sati igra protiv Iraka.

MEDITERANSKO PRVENSTVO: 4. i 5. KOLO
HRVATSKA – CRNA GORA 26:21
HRVATSKA – KOSOVO  24:16

Prethodni članak47. Seminar trenera – Predstavljanje predavača: Nenad Zvonarek
Sljedeći članakSeniori: Norveška na otvaranju Gjensidige kupa