Kup Hrvatske (M): Zagrebu jubilarni 30. Kup

400
Mandatory Credit © Jozo Cabraja/ kolektiff

Rukometaši Zagreba pobjednici su hrvatskog kupa. U finalnom susretu Zagrebaši su pobijedili Sesvete 19:27 i tako osvojili svoj jubilarni, 30. trofej u kupu. Najkorisniji igrač Festivala rukometa je Timur Dibirov.

SESVETE: F. Perić 11/33, M. Prpić 1/4, A. Čaprić 1/3, P. Hršak 1/4, N. Jelovčić 1/1, I. Dumenčić 3/5, J. Tomić -/-, F. Turčić 0/1, Z. Raužan 2/3, M. Šuker -/-, D. Gavrić 6/8, K. Godec 2/3, N. Finek -/-, M. Ćuk 2/4, A. Lasan 1/1, J. Topić 0/1
Trener : Igor Vori

ZAGREB: A. Grbavac 2/12, M. Mandić 2/12, M. Kos 6/10, P. Walczak -/-, A. Faljić 0/1, J. Gojun 2/3, Z. Srna -/-, M. Molc -/-, Z. Horvat -/-, K. Sirotić -/-, I. Čupić 3/5, T. Dibirov 7/11, N. Franković 0/2, A. Kavčić 6/7, F. Glavaš 3/4, M. Suholežnik -/-
Trener: Andrija Nikolić 

Rukometašima Sesveta ovo je bilo prvo finale u povijesti, Zagrebu pak 31. Sesvećani su istrčali s istom postavom kao u polufinalu, kod Zagreba dvije promjene. U sastavu su bili Zvonimr Srna i Zlatko Horvat, a izvan su ostali Luka Lovre Klarica (leđa)i Edin Klis (taktički razlozi).

Obje su momčadi krenule s obranama 5-1. Kod Sesveta naprijed je bio isturen Patrik Hršak, Zagreba pak, Aleks Kavčić. Napadački zanimljivo je bilo vidjeti odluku Sesvećana da odmah krenu s igrom sedam na šest. Lagana nervoza osjetila se na obje strane u samom otvaranju utakmice. Zagreb je dva od tri svoja početna pogotka postigao na prazna vrata. Zbog toga se Igor Vori već u 7. minuti odlučio vratiti igri šest na šest.

Ni ta igra nije donosila ploda. Zagreb je u 10. minuti već bio na 1:5 pa je trener Sesveta morao reagirati minutom predaha. Obrana Zagrebaša funkcionirala je gotovo savršeno u prvoj četvrtini. Za sve što su njihovi suparnici smislili, imali su rješenje. Iako je kraj sezone, noge Zagrebovih rukometaša bile su izrazito brze, agresivnost točno na granici dopuštenog pa su Sesvećani izgledali prilično nemoćno.

Ipak, nisu posustali. Dapače. Malo po malo uspjeli su prepoloviti zaostatak od šest pogodaka. U 17. minuti tako su bili na 6:9. Zagreb je brzo odgovorio s dva pogotka za redom i opet susret uveo u za njih mirne vode. Do predaha su sačuvali plus četiri (10:14) i mirno otišli u svlačionicu.

Zagreb je drugi dio otvorio serijom 1:3 i nakon pet minuta igre pobjegao na šest pogodaka razlike (11:17), te tako poslao jasnu poruku suparniku da se nije opustio tijekom predaha. Kod takve razlike, sesvetski trener zatražio je svoju drugu minutu predaha.

Oba trenera puno su rotirala postave. Zagreb je radio dvije promjene obrana – napad pa je to dosta usporavalo njegovu igru, ali bio je to ritam koji su iskusni Zagrebaši odlično prilagodili sebi i u tome se sjajno snalazili. I održavali su svoju prednost od četiri ili pet pogodaka, čak i u trenucima kada su bili s igračem manje.

Jako su se trudili igrači Sesveta. Potrošnja je bila maksimalna, ali Zagreb je jednostavno bio prejak za njih u ovom trenutku i na kraju su im morali stisnuti ruku. Završilo je 19:27. Sa šest pogodaka najbolji kod Sesveta Davor Gavrić. Odličan je bio i Filip Perić koji je skupio 11 obrana. Kod pobjednika sedam pogodaka Timura Dibirova, po šest Miloša Kosa i Aleksa Kavčića.

Izjave trenera i igrača Zagreba Andrije Nikolića i Timura Dibirova te trenera Sesveta Igora Vorija, dostupne su ovdje.

HRVATSKI KUP: FINALE
SESVETE – ZAGREB 19:27

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakAktivnosti HRS-a: Poreč će biti sjajan domaćin SP-a 2025.
Sljedeći članakKup Hrvatske (M): Svi pobjednici hrvatskog Kupa