Završnica 1. HRL U11 (Ž): Zaključene utakmice u skupinama, sutra kreće borba za plasman

1489
Dugopolje vs Brod, Završnica 1. HRL U11 2024, dvorana Žatika, Poreč, Hrvatska, 29.05.2024, Mandatory Credit ©Nebojša Tejić/ kolektiff

S drugim danom Završnice za rukometašice do 11 godina (rođene 2012./2013.) zaključili smo utakmice u skupinama i sutra nas čeka početak borbe za plasman. Žatika je drugog dana ugostila drugu polovicu trećeg kola te četvrto i peto kolo. Evo i sažetka drugog dana.

S pet odigranih utakmica u skupini, dobili smo konačni uvid tko će u potencijalnu borbu za medalje, a koje će se ekipe u preostala dva dana boriti za plasman. Prvoplasirane ekipe iz svake skupine idu direktno u četvrtfinale koje nas čeka sutra popodne, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe ujutro u osminu finala. Dvije posljednje plasirane ekipe idu u borbu za plasman. Četvrtfinale su izravno izborile Dugopolje, Lokomotiva, Podravka i Sesvete.

SKUPINA A:
Danas je odigrano pet novih utakmica u skupini, a dvije pobjede odnijelo je Dugopolje koje je s minimalnom razlikom pobijedilo Brod, a u drugoj utakmici, također s jedan razlike, i Zrinski. Tako je Dugopolje kao stopostotno došlo do prvog mjesta i polufinala. Danas su još uspješni bili i Brod koji je pobijedio Gospić, Zrinski, koji je bio bolji od Zadra, te Gospić koji je također pobijedio Zadar. U osminu finala iz Skupine A tako idu Brod i Zrinski, kao druga i treća momčad, dok će Gospić i Zadar u borbu za plasman.

SKUPINA B:
U skupini B nove dvije pobjede upisala je Lokomotiva. Zagrepčanke su prvo pobijedile Koku, a zatim i Slavonku. Do dvije pobjede došla je i 1234 Virovitica koja je bila bolja od Slavonke i Trilja. Do jedne pobjede došla je varaždinska Koka koja je pobijedila Trilj. Nakon pet kola orvo je mjesto pripalo Lokomotivi, na drugom je mjestu Koka, treća je 1234 Virovitica, dok su na posljednja dva mjesta Trilj i Slavonka.

SKUPINA C:
Prvo mjesto u skupini C pripalo je Podravci koja je i drugog dana upisala nove dvije pobjede. Rukometašice iz Koprivnice danas su bile bolje od Osijeka te Sinja. Jednu pobjedu upisao je upravo Sinj koji je pobijedio Novsku, Osijek koji je bio bolji od Rudara baš kao i Novska koja je također pobijedila Rudar. Kao što je rečeno, Podravka je završila nastup u skupini na prvom mjestu, drugi je Sinj, treća Novska, Osijek je četvrti, a Rudar peti.

SKUPINA D:
U skupini D Poreč je upisao prve bodove i to pobjedom nad Ivankovom. Dvaput je slavila ekipa Sesveta koja je bila bolja od Poreča i Radnika. Rab je također pobijedio Ivankovo, a Radnik je bio bolji od Raba. Prvo mjesto i mjesto u četvrtfinalu osvojile su Sesvete, Radnik je drugi, dok je treće mjesto pripalo Rabu. Četvrti je Poreč, a na petom je mjestu Ivankovo.

Evo i najboljih rukometašica drugog dana Završnice:

IME PREZIME KLUB POZICIJA
LARA ČULIN RK DUGOPOLJE DESNI VANJSKI
ATHINA DIMIĆ ARAMBAŠIĆ RK PODRAVKA VRATARKA
MARIJA KLAČAR RK LOKOMOTIVA ZAGREB LIJEVI VANJSKI
NATALIJA MAJIĆ RK SESVETE VRATARKA
TIHANA MARKOVIĆ RK GOSPIĆ SREDNJI VANJSKI
IVANEA ČUKUŠIĆ ŽRK SINJ DESNI VANJSKI
NICOLE ALBREHT ŽRK 1234 VIROVITICA VRATARKA
FRANKA GULIĆ ŽRK RAB DESNI VANJSKI
HANI RUNJE RK DUGOPOLJE LIJEVI VANJSKI
NIKA BEGOVIĆ ŽRK OSIJEK DESNI VANJSKI
MARIA RADMAN RK SESVETE SREDNJI VANJSKI
ERIN RADUJKOVIĆ ŽRK KOKA LIJEVI VANJSKI
ŠOMOCI LUCIJA RK PODRAVKA LIJEVI VANJSKI
ANTEA CIPAR ŽRK BROD KRUŽNA NAPADAČICA
VANJA STANEŠIĆ RK LOKOMOTIVA ZAGREB KRUŽNA NAPADAČICA
GABRIELA MATOSOVIĆ ŽRK RADNIK VRATARKA
NELA PREKSAVEC ŽRK NOVSKA VRATARKA
TEA IGREC ŽRK ZRINSKI LIJEVI VANJSKI
EMA SILNER ŽRK 1234 VIROVITICA KRUŽNA NAPADAČICA
SABINA BAČINOVIĆ RK POREČ SREDNJI VANJSKI

 

S drugim smo danom zaključili grupnu fazu ove Završnice, a sutra nas čekaju utakmice za plasman, osmina finala i četvrtfinale. Sve to možete uživo pratiti na YouTube kanalu HRS-a. Fotografije današnjeg dana možete pronaći na Photodecku HRS-a.

 

Prethodni članakSpektakl u “Lisinskom“ | Poznati protivnici Hrvatske na Svjetskom prvenstvu | Ždrijeb za SP 2025
Sljedeći članak“Ples kuglica“ Hrvatskoj donio Argentinu, Egipat & Bahrein | M. Mandić & Glavaš | Ždrijeb za SP 2025