Završnica 1. HRL U13 (Ž): S novih 20 utakmica djevojke zaključile nastup u skupinama

1604
Koka vs Gospić, Završnica 1. HRL U13, 2024, Poreč, Hrvatska, 07.06.2024, Mandatory Credit © kolektiff

Od jutra pa sve do večeri, rukometašice do 13 godina odigrale su novih 20 utakmica, a s njima zaključile i svoje nastupe u skupinama. Nakon dva dana i pet odigranih kola, mjesto u četvrtfinalu osigurale su ekipe koje su skupinu završile na prvom mjestu, dok će u osminu finala drugo i trećeplasirana ekipa. Posljednje dvije ekipe sutra kreću u borbu za plasman.

Najbolje u svojim skupinama bile su Lokomotiva, Sesvete, Koka i Rudar, a evo kako je prošao cijeli drugi dan.

SKUPINA A:
U prvoj utakmici dana bodove su podijelili Sinj i Lokomotiva, a te su dvije ekipe u svojim drugim utakmicama ostvarile dvije pobjede. Sinj je bio uvjerljiv u utakmici s Ivankovom, a Lokomotiva je pobijedila Omišalj. U posljednjoj utakmici Skupine A Dugopolje je bilo bolje od Ivankova. Tako je prvo mjesto i četvrtfinale osvojila Lokomotiva, Omišalj i Sinj su na drugom i trećem mjestu i tako su prošli u osminu finala, a Dugopolje i Ivankovo će u borbu za plasman.

SKUPINA B:
Dvije pobjede drugog dana upisale su Sesvete. Prvo su bile uvjerljive u utakmici s Đurđevcem, a u drugom su susretu pobijedile Đakovo. Po jednu su pobjedu drugog dana upisali ŽARK Split, Đurđevac i Vinodol. Splićanke su bile bolje od Vinodola, Đurđevac je pobijedio Split, a Vinodol je pak bio bolji od Đakova. Sesvete su s četiri pobjede uvjerljivo osigurale prvo mjesto i četvrtfinale. U osminu finala će Đurđevac i Vinodol, dok su na četvrtom i petom mjestu su ŽARK Split i Đakovo.

SKUPINA C:
Zanimljivo je bilo danas u Skupini C. Varaždinska Koka u prvoj je utakmici pobijedila Gospić, a u drugoj, u borbi za prvo mjesto podijelila je bodove s Udarnikom. Ekipa Udarnika u svojoj je drugoj utakmici uvjerljivo pobijedila Petason Vranjic. Ekipa Trogira 58 danas je imala polovičan uspjeh. U prvoj utakmici pobijedila je Petason Vranjic, a u drugoj izgubila od Gospića. Koka je nastup u skupini završila na prvom mjestu, dok je drugi Udarnik. Treće mjesto pripalo je Gospiću, a na četvrtom je mjestu Trogir 58. Petason Vranjic skupinu je završio na petom mjestu i ići će u borbu za plasman.

SKUPINA D:
Prvo mjesto i četvrtfinale s četiri je pobjede osigurala ekipa Rudara. Danas su djevojke iz Labina pobijedile Brod i Podravku. A do dvije pobjede došao je i Trilj koji je bio bolji od Broda i Dugog Sela ’55. U posljednjoj je utakmici Dugo Selo pobijedilo Podravku. Tako je na drugom mjestu Podravka, a s njom će u osminu finala i Trilj. Na posljednja dva mjesta su Brod i Dugo Selo ’55.

Evo i svih rezultata drugog dana:

A evo i najboljih rukometašica drugog dana:

IME PREZIME KLUB POZICIJA
EMA KOTARAC ŽRK SINJ SREDNJI VANJSKI
LENA KOLENKO ŽRK KOKA LIJEVO KRILO
DORA JURIĆ RK SESVETE LIJEVI/SREDNJI VANJSKI
ELLA TOMANJIK ŽRK RUDAR DESNO KRILO
LUNA PEJMANOVIĆ RK OMIŠALJ LIJEVI VANJSKI
LUCIJA MALEŠ ŽRK TROGIR 58 VRATARKA
ANA MILIĆ ŽARK SPLIT VRATARKA
IVONA RANIĆ RK TRILJ VRATARKA
ELA GRUBIŠIĆ ČABO ŽRK SINJ LIJEVI VANJSKI
LUANA BIGEC SABLJAK ŽRK UDARNIK LIJEVO KRILO
LANA LONČAR RK SESVETE KRUŽNA NAPADAČICA
IVONA VRETENAR ŽRK RUDAR LIJEVO KRILO
LORENA BLAŽIĆ RK LOKOMOTIVA SREDNJI VANJSKI
KLARA LUKETIĆ RK GOSPIĆ LIJEVO KRILO
HEIDI ESTERAJHER RK ĐURĐEVAC DESNI VANJSKI
LAURA DUKIĆ RK TRILJ DESNO KRILO
EMA MARETIĆ RK DUGOPOLJE KRUŽNA NAPADAČICA
JANA TURKOVIĆ ŽRK UDARNIK KRUŽNA NAPADAČICA
ANTONELA PERIŠIĆ ŽRK VINODOL DESNO KRILO
LAURA ŽUNIĆ ŽRK DUGO SELO 55 VRATARKA

Danas su zaključene utakmice u skupinama, a već sutra pratimo osminu finala, četvrtfinale i borbu za plasman. Sve te utakmice možete pratiti uživo na našem YouTube kanalu, a sve fotografije pronađite na Photodecku HRS-a.

Prethodni članakVrtko: EHF & HRS nastavljaju projekt razvoja rukometa u vrtićima, otvorene prijave za 2025. godinu
Sljedeći članakMachineseeker EHF Liga prvaka: Aalborg i Barca za europski naslov