Novi rekordi: Fantastične brojke “Vrtka“ i ”Mini rukometa“

350
Mandatory Credit © /Nebojša Tejić/Kolektiffimages

Dva projekta iz Masterplana Europske rukometne federacije (EHF – a) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a), Rukomet u vrtićima Vrtko i Mini rukomet u osnovnim školama bilježe izniman rast iz mjeseca u mjesec. To najbolje potvrđuju nove, rekordne brojke o sudjelovanju djece u navedenim programima. Naime, u svibnju je 1521 dijete sudjelovalo u projektu Vrtko, u 15 hrvatskih gradova i 39 vrtića. Projekt nastavlja s radom i nakon ljetne pauze, od 1. srpnja do 1. rujna 2024. Mini rukomet pak, koji ove godine ima premijerno izdanje s obzirom da je započeo 1. travnja 2024., već je okupio 17 gradova te se program realizira u 20 osnovnih škola, s ukupno 512 sudionika koji su u svibnju ukupno odradili 161 trening.

Od početne faze realizacije, i Vrtko i Mini rukomet privukli su iznimnu pažnju sportske i društvene javnosti što i ne čudi s obzirom na brojne prednosti koje projekti nude. Dobra organizacija, stručno vodstvo te entuzijastični treneri samo su neki od faktora koji čine dio složenog mozaika Vrtka i Mini rukometa. Za uspjeh projekata, zaslužni su baš svi koji su na bilo koji način uključeni u ove lijepe rukometne priče, od djece, roditelja, klubova, vrtića, osnovnih škola, lokalnih zajednica, itd. Oba projekta su pod dirigentskom palicom dr.sc. Lidije Bojić – Ćaćić.

Uz osnove rukometa, mališani razvijaju motoriku, timski duh i ljubav prema sportu, odnosno zdravom načinu života. I Vrtko i Mini rukomet predstavljaju integrirani pristup ranom razvoju djece kroz igru i sport.

Gradovi u kojima se provodi Mini rukomet u osnovnim školama:
Pisarovina, Kutina, Cerna, Valpovo, Županja, Koprivnica, Pula, Donji Miholjac, Bjelovar, Osijek, Dugopolje, Pakrac, Slunj, Novi Vinodolski, Čakovec, Darda, Pula

Gradovi u kojima se provodi Vrtko:
Zagreb, Bjelovar, Lipik, Koprivnica, Virovitica, Poreč-Parenzo, Valpovo, Rovinj-Rovigno, Pula, Kutina, Gospić, Županja, Osijek, Karlovac, Labin

S obzirom na dosadašnji uspjeh i sve veću zainteresiranost, planira se proširenje projekata na još više vrtića, odnosno osnovnih škola te uvođenje dodatnih aktivnosti. Sa sve većim brojem djece koja sudjeluju u projektima, i sama budućnost rukometa je svijetla i obećavajuća što nas neizmjerno veseli!

 

Prethodni članakZavršnica 1. HRL U15 (M): U Poreč stižu najbolji hrvatski rukometaši do 15 godina
Sljedeći članakJANAF HRS Kamp: Poznata trenerska imena stižu u Umag