Završnica 1. HRL U15 (M): Gotovi nastupi u skupinama, sutra kreće borba za plasman

2465
Bjelovar vs Kozala, Završnica 1. HRL U15, 2024, Poreč, Hrvatska, 12.06.2024, Mandatory Credit © kolektiff

I drugi dan Završnice za rukometaše do 15 godina bio je rezerviran za utakmice u skupinama. A baš kao i prvog dana, i drugog su dana mladi hrvatski rukometaši odigrali 20 utakmica i s njima zaključili svoje nastupe u skupinama. Tako je nakon pet kola jasno tko će direktno u četvrtfinale, koga čekaju susreti osmine finala, a tko će već sutra u borbu za plasman.

Prvo mjesto u svojim skupinama osvojili su Ivan-Mikanovci, Dugopolje, Zadar 2103 i Dinamo Zagreb te su tako osigurali direktno mjesto u četvrtfinalu. Evo kako je protekao drugi dan ove Završnice.

SKUPINA A:
Najuspješnija ekipa drugog dana Završnice u Skupini A bila je ekipa Varaždina 1930. Oni su danas bili bolji od Umaga i Zadra 1954. Do jedne pobjede došli su Ivan-Mikanovci, koji su bili bolji od Ivanić-Grada, i Umag koji je pobijedio upravo Ivan-Mikanovce. U posljednjoj utakmici Zadar 1954 i Ivanić-Grad podijeli su bodove. Izravno četvrtfinale izborila je ekipa Ivan-Mikanovci, dok će u osminu finala Ivanić-Grad i Varaždin 1930. Na posljednja dva mjesta su Umag i Zadar 1954.

SKUPINA B:
Nakon dva dana i četiri utakmice prvo mjesto i četvrtfinale izborila je ekipa Dugopolja. Oni su i drugog dana bili stopostotni. Prvo su pobijedili Nexe, a zatim i Sesvete. Gospić je danas pobijedio Vidovec, a s minimalnih jedan razlike poraženi su od Nexea. Do dva boda došle su Sesvete koje su pobijedile Nexe. Na drugom i trećem mjestu tako su Sesvete i Gospić koji će sutra ujutro igrati osminu finala, a na posljednja dva mjesta su Nexe i Vidovec.

SKUPINA C:
Dvije uvjerljive pobjede danas je upisala ekipa Zadra 2013. Oni su slavili u utakmici protiv Ivančice Ivanec te Maksimir Pastele. Četiri boda osvojila je i ekipa Osijeka. Mladi Slavonci bili su bolji od Maksimir Pastele i Poreča. Jednu pobjedu upisali su naši ‘domaćini’, Poreč, a oni su pobijedili Ivančicu Ivanec. Tako je prvo mjesto osvojila ekipa Zadra 2013. Na drugom je mjestu Osijek, a na treće, Maksimir Pastela. Četvrti je Poreč, a peta Ivančica Ivanec.

SKUPINA D:
U Skupini D prvo je mjesto sa sve četiri pobjede osigurala ekipa Dinamo Zagreb. Drugi je Bjelovar, a treća je Kozala. Na posljednja dva mjesta su Valpovka i Ribola Kaštela. Do prvog mjesta je ekipa iz Zagreba došla s nove dvije pobjede. Pobijedili su Valpovku i Ribolu Kaštela. Uspješan je danas bio i Bjelovar koji je bio bolji od Kozale i Ribole Kaštele. Kozala i Valpovka danas su podijelile bodove.

Evo i svih današnjih rezultata, ali i najboljih pojedinaca iz svake današnje utakmice:

IME PREZIME KLUB POZICIJA
IVANO ĐUKIĆ RK POREČ DESNO KRILO
JURA HORVAT GRK VARAŽDIN 1930 DESNI VANJSKI
IVAN BOROVAC RK GOSPIĆ KRUŽNI NAPADAČ
IVAN MRKŠA RK BJELOVAR LIJEVI VANJSKI
FRAN LOVRIĆ RK IVAN-MIKANOVCI VRATAR
TIN KURSAR RK OSIJEK VRATAR
IVAN IVELJIĆ MRK SESVETE VRATAR
VITO KOS RK DINAMO ZAGREB SREDNJI VANJSKI
ERIK RADUJKOVIĆ GRK VARAŽDIN 1930 LIJEVO KRILO
BARTOL DUVNJAK RK ZADAR 2013 VRATAR
EMANUEL FIŠTROVIĆ RK BJELOVAR DESNO KRILO
TEO SREBRNIĆ MRK UMAG DESNO KRILO
LEON BENJA RK OSIJEK SREDNJI VANJSKI
MARKO SILIĆ RK DUGOPOLJE SREDNJI VANJSKI
PETAR BARIŠIĆ RK NEXE DESNI VANJSKI
DAVID BAJAN RK VALPOVKA LIJEVO KRILO
TONI PROFACA RK ZADAR 1954 KRUŽNI NAPADAČ
MARKO SUDINJA RK ZADAR 2013 LIJEVI VANJSKI
MARIJO BALAJIĆ RK DUGOPOLJE VRATAR
LAON BOKULIĆ RK DINAMO ZAGREB LIJEVI VANJSKI

Danas smo zaključili nastupe u skupinama, a sutra nas čekaju uzbuđenja utakmica za poredak, osmine finala i četvrtfinala. Kao i dosad, sve utakmice možete pratiti uživo putem našeg YouTube kanala. Sve fotografije današnjeg dana pronađite na Photodecku HRS-a.

Prethodni članakJuniori: Počinju pripreme za Europsko prvenstvo
Sljedeći članakZavršnica 1. HRL U15 (M): Mladi rukometaši zaključili i predzadnji dan, sutra borba za medalje