Završnica 1. HRL U11 (M): Sjajnih 20 utakmica prvog dana Završnice

1663
Dinamo Zagreb vs Kozala, Završnica 1. HRL U11, 2024, Poreč, Hrvatska, 16.06.2024, Mandatory Credit © kolektiff

S 20 odigranih utakmica zaključen je prvi dan posljednje ovosezonske Završnice. Najbolji hrvatski rukometaši do 11 godina na dva su terena porečke Žatike odigrali cijela prva dva kola te pola trećeg. S time su odradili pola utakmica u skupinama, a sutra će ih s novih 20 utakmica i zaključiti. Evo kako je protekao prvi dan ove Završnice.

SKUPINA A:
Jedina ekipa Skupine A koja se može pohvaliti da je prvi dan završila s dvije pobjede, odnosno sa stopostotnim učinkom je Rudar. Rukometaši Rudara u prvoj su utakmici dana pobijedili Š.R. Karlovac, a u drugom kolu i Bjelin Spačvu Vinkovce. Rudar je danas bio stopostotan, a tri ekipe osvojile su po dva boda. Zadar 1954 pobijedio je Daruvar, a njih je pobijedila i vinkovačka Bjelin Spačva. Do jedne pobjede došao je i Š.R. koji je bio bolji od Zadra 1954.

SKUPINA B:
Kao i u Skupini A, i u ovoj je skupini samo jedna ekipa upisala sva četiri boda. To je bio našički Nexe koji je ovu nedjelju proveo pobijedivši prvo Metalac, a zatim i Ivančicu Ivanec. Zagrebački Metalac bio je bolji od Poreča, dok je Poreč pobijedio Trogir. A do dva boda došao je upravo Trogir koji je danas bio bolji od Ivančice.

SKUPINA C:
Uzorak koji smo pratili u prve dvije skupine, nastavio se u Skupini C. Ekipa iz Zagreba, Maksimir Pastela, bila je najuspješnija prvog dana. U prvoj utakmici Skupine C pobijedili su ekipu Sedmerac Karlovac, a u drugoj su bili bolji od ekipe Ivan-Mikanovci. Ekipa Zadar 2013 u svojoj je prvoj utakmici pobijedila Garešnicu, dok je u drugoj poražena s minimalnih jedan razlike od ekipe iz Karlovca. Do dva boda došla je i ekipa Ivan-Mikanovci koja je pobijedila Garešnicu.

SKUPINA D:
Ni ova skupina nije bila iznimka prvog dana Završnice za rukometaše do 11 godina. Dinamo Zagreb bila je jedina ekipa koja je dan završila s četiri boda. Mladi Zagrepčani u prvoj su utakmici uvjerljivo pobijedili Kozalu, dok su u drugoj bili bolji od Viro-Virovitice. Dan su s dva boda završili Solin, Kozala te Viro-Virovitica. Rukometaši iz Solina i Virovitice pobijedili su Čakovec, dok je Kozala do svoja dva boda došla pobjedom nad Solinom.

Evo i svih rezultata prvog dana Završnice:
 

Nakon svake od 20 odigranih utakmica izabran je i najbolji igrač susreta. Evo tko je sve ponio tu titulu danas:

IME PREZIME KLUB POZICIJA
MARO LOPAC RK MAKSIMIR PASTELA VRATAR
LEONARD ŠTAJNKLER RK RUDAR VRATAR
JAKOV JURČIĆ MRK METALAC DESNI VANJSKI
MATEJ DUSPARA RK DINAMO ZAGREB SREDNJI VANJSKI
ANDREJ BOJMIĆ RK ZADAR 1954 SREDNJI VANJSKI
ADRIAN KARDUM RK ZADAR 2013 DESNI VANJSKI
DUJE HRGA MRK TROGIR LIJEVI VANJSKI
MIRKO VRGOČ RK SOLIN DESNI VANJSKI
MATIJA BLAŽEVIĆ RK RUDAR DESNI VANJSKI
LUKA MIHOKOVIĆ RK MAKSIMIR PASTELA LIJEVO KRILO
JOSIP UREMOVIĆ RK NEXE LIJEVI VANJSKI
LUCAS STARČEVIĆ RK VIRO-VIROVITICA LIJEVI VANJSKI
IVANO VRANIĆ RK Š.R. KARLOVAC SREDNJI VANJSKI
MARIN SUDINJA RK ZADAR 2013 LIJEVI VANJSKI
MARIO KORACA RK POREČ LIJEVI VANJSKI
DUJE GRUBIŠIĆ RK SOLIN LIJEVI VANJSKI
ANDREJ PARAT RK BJELIN SPAČVA VINKOVCI SREDNJI VANJSKI
JOSIP RUKAVINA RK IVAN-MIKANOVCI SREDNJI VANJSKI
NIKO PALJEVIĆ RK NEXE LIJEVO KRILO
DOMINIK ROGANI RK VIRO-VIROVITICA DESNO KRILO

 

Završnica se nastavlja već sutra ujutro kad su na rasporedu preostale utakmice u skupini. Sve susrete možete pratiti putem livestreama na našem YouTube kanalu, dok fotografije prvog dana možete pronaći na Photodecku HRS-a.

Prethodni članakZavršnica 1. HRL U11 (M): Počinje posljednja ovosezonska Završnica
Sljedeći članakRukomet na pijesku: Sutra počinje Svjetsko prvenstvo