Završnica 1. HRL U11 (M): Zaključen je treći dan, sutra pratimo borbu za medalje i konačni poredak

1139
Zadar 1954 vs Ivančica-Ivanec, Završnica 1. HRL U11, 2024, Poreč, Hrvatska, 18.06.2024, Mandatory Credit © kolektiff

Hrvatski rukometaši do 11 godina zaključili su i treći dan posljednje ovosezonske Završnice. A to znači da nas sutra čeka zadnjih 12 utakmica te borba za plasman i medalje. Predzadnjeg dana odigrano je novih 20 utakmica, a bili su to susreti osmine finala, četvrtfinala i utakmice za plasman. Evo kako je prošao.

OSMINA FINALA:
Ekipe koje su skupinu završile na drugom i trećem mjestu jutros su odigrale četiri utakmice osmine finala. Sedmerac Karlovac u prvoj je pobijedio Kozala, Metalac je bio bolji od Š.R. Karlovca, Zadar 2013 je u napetom susretu s minimalnih jedan razlike pobijedio Viro-Viroviticu, a Poreč je slavio u susretu s vinkovačkom Bjelin Spačvom.

UTAKMICE ZA 13. – 20. MJESTO:
Prijepodne trećeg dana bilo je rezervirano i za četiri utakmice za plasman od 13. do 20. mjesta. Kao pobjednici iz tih utakmica izašle su ekipe Trogir, Garešnica, Ivančica Ivanec te Čakovec. Rukometaši Trogira pobijedili su Daruvar, a Garešnica je bila bolja od Solina. Ivančica Ivanec je nakon boljeg izvođenja sedmeraca pobijedila Zadar 1954, a Čakovec je s pogotkom razlike slavio protiv Ivan-Mikanovaca.

ČETVRTFINALE:
Pobjednici svake skupine izborili su izravno četvrtfinale i tamo su čekali pobjednike utakmica osmine finala. U prvoj je utakmici Rudar uvjerljivo pobijedio Sedmerac Karlovac, Nexe je bilo bolje od Zadra 2013, dok je u zagrebačkom derbiju Maksimir Pastela pobijedila Metalac. U posljednjoj je utakmici Dinamo Zagreb pobijedio Poreč.

UTAKMICE ZA 5. – 8., 9. – 12., 13. – 16. i 17. – 20. MJESTO:
Osim četvrtfinala, popodne trećeg dana Završnice bilo je rezervirano za osam utakmica za plasman. U borbu za plasman od 17. do 20. mjesta danas su krenuli Daruvar i Solin te Zadar 1954 i Ivan-Mikanovci. Kao pobjednici iz te dvije utakmice izašle su ekipe Solina i Ivan-Mikanovaca. Trogir i Garešnica te Ivančica Ivanec i Čakovec odigrali su dvije utakmice za plasman od 13. do 16. mjesta. Ivančica Ivanec pobijedila je Čakovec, a Trogir je bio bolji od Garešnice. U utakmicama za plasman od 9. do 12. mjesta Kozala je pobijedila Š.R. Karlovac, a u slavonskom je derbiju Viro-Virovitica pobijedila Bjelin Spačvu Vinkovce. Za kraj dana odigrane su dvije utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta. Tu si bile uspješnije ekipe Poreča i Metalca koje su pobijedile Zadar 2013, odnosno Sedmerac Karlovac.

Uzbuđenja danas svakako nije nedostajalo, a evo i svih rezultata:

I danas su izabrani najbolji igrači svakog susreta, a evo tko su oni bili:

IME PREZIME KLUB POZICIJA
JAKOV JURČIĆ MRK METALAC DESNI VANJSKI
LUKA LJUBANOVIĆ RK SEDMERAC KARLOVAC DESNI VANJSKI
ENDI SINOŽIĆ RK POREČ DESNI VANJSKI
JURAJ KUKIĆ RK VIRO-VIROVITICA LIJEVO KRILO
LOVRE KEČA MRK TROGIR DESNI VANJSKI
PATRIK FRANTAL RK GAREŠNICA DESNI VANJSKI
LUKA JAKOPEC RK IVANČICA IVANEC VRATAR
DAVID KORAJ MRK ČAKOVEC SREDNJI VANJSKI
IVANO TOMAŠKOVIĆ RK RUDAR SREDNJI VANJSKI
DAVID BLAŽEVIĆ RK NEXE KRUŽNI NAPADAČ
DOMINIK MARTINOVIĆ RK MAKSIMIR PASTELA SREDNJI VANJSKI
LUKA BEG RK DINAMO ZAGREB LIJEVI VANJSKI
IVANO ZELELIJA MRK TROGIR SREDNJI VANJSKI
PATRIK FRANTAL RK GAREŠNICA DESNI VANJSKI
NIKOLA LJUBIĆ RK IVANČICA IVANEC DESNI VANJSKI
PATRIK GRAHOVAC RK VIRO-VIROVITICA VRATAR
IVANO KOVAČEVIĆ MRK KOZALA VRATAR
LUKA KRTIĆ RK IVAN MIKANOVCI SREDNJI VANJSKI
IVAN BABIĆ RK SOLIN SREDNJI VANJSKI
VITO PŠENIČNIK MRK METALAC DESNO KRILO
REJ BRNOBIĆ RK POREČ SREDNJI VANJSKI

Tako smo zaključili i predzadnji dan posljednje ovogodišnje Završnice. Sutra nas čeka posljednjih 12 utakmica. Dan otvaramo polufinalnim susretima, nakon čega slijede utakmice za plasman, a na kraju i veliko finale. Sve utakmice, kao i ova tri dana, bit će u prijenosu uživo na našem YouTube kanalu, dok su sve fotografije današnjeg dana dostupne na Photodecku HRS-a.

Prethodni članakZavršnica 1. HRL U11 (M): Gotov i drugi dan, sutra kreće borba za plasman
Sljedeći članakAktivnosti HRS – a: Uskoro počinje prijelazni rok, lige kreću početkom rujna