EHF: Sjajne vijesti – Podravka Vegeta i Zagreb u Ligi prvaka

372
Photocredit: Kolektiff Images

Dugo je trajala neizvjesnost o sudionicima Lige prvakinja i Lige prvaka za sljedeću sezonu. Oba hrvatska prvaka naime, dobila su pozivnice Europske rukometne federacije (EHF-a) i bit će sudionici tog prestižnog europskog natjecanja.

Rukometašice Podravke Vegete našle su se u društvu sedam europskih ekipa koje nisu  stekle direktno sudjelovanje u tom natjecanju. Izvršni odbor EHF-a je nakon detaljne analize desetak faktora od tradicije, ostvarenja kroz povijest, broja gledatelja, pratitelja na društvenim mrežama, odlučio da hrvatske prvakinje imaju sve uvjete i bit će dio ekskluzivnog društva najboljih europskih ekipa. Uz Podravku Vegetu pozivnicu za to natjecanje dobili su još  Odense Handbold, Brest Bretagne Handball, Gyori Audi Eto KC, Storhamar Hansball, CS Gloria Bistrita 2018 BN i CS Rapid Bukuresti.

Ekipe koju su po rankingu i ostvarenjima u posljednje tri sezone osigurale nastup u EHF Ligi prvakinja su: Team Esbjerg, Nykobing Falster Handbold Club, Metz Handball, HB Ludwigsburg (novo ime za SG BBM Bietigheim), FTC- Rail Cargo Hungaria, Budućnost BEMAX, Vipers Kristansand  CSM Bukuresti i Krim Mercatror Ljubljana.

Kada su pak u pitanju rukometaši, RK Zagreb se ponovno našao u društvu onih koji su dobili wild card ili pozivnicu za sljedeću sezonu. Tu su još HBC Nantes, OTP Bank- Pick Szeged, Eurofarm Pelister, Industria Kielce i Dinamo Bukurešt. Nastup u Machineseeker EHF  Ligi prvaka po učinku u posljednje tri sezone i nacionalnom rankingu, osigurali su: Aaalborg Handbold, Barca, PSG, Magdeburg, Fuchse Berlin, Telekom Veszprem, Kolstad Handball, Orlen Wisla Plock i Sporting Lisabon. Kada je u pitanju Fredericia Handbold club koji je bio u finalu danskog prvenstva, oni imaju pozivnicu, ali još moraju ispuniti neke kriterije.

Ždrijeb skupina Lige prvakinja/ka održat će se 27. lipnja 2024. godine u 17.30 sati u Beču. Prvo kolo za rukometašice na rasporedu je 7/8. rujna, a rukometaša 11./12. rujna 2024. godine.

 

 

Prethodni članakSeniori: Naši rukometaši trebaju vašu podršku prije Pariza
Sljedeći članakRukomet na pijesku: Hrvatski pjeskaši u finalu, pjeskašice u borbi za 7./8. mjesto