EHF: Održan ždrijeb Lige prvakinja i Lige prvaka, izabrani najbolji pojedinci prošle sezone

257
Photocredit: EHF

U Beču su ždrijebom određene skupine Lige prvakinja i Machinesekeer EHF Lige prvaka. Hrvatski predstavnici Podravka Vegeta i Zagreb dobili su zahtjevne i teške  skupine. Hrvatske prvakinje se nalaze u Skupini A zajedno s FTC – Rail Cargo Hungariom, Metzom, CSB Bukureštom, Krim Mercatorom, Storhamarom, Nykobingom i CS Gloria 2018 BN Bistritom. Zagrebaši su pak, za suparnike dobili Aalborg, Industriu Kielce, OTP Bank Pick Szeged i Kolstad Handbol s kojima su igrali i prošle sezone. Tu su još SC Magdeburg, branitelj naslova Barca te HBC Nantes.

Ždrijeb je počeo izvlačenjem ekipa iz pota 1 i 2 u kojima su se nalazili nacionalni prvaci Mađarske, Norveške, Francuske, Rumunjske, Danske, Njemačke, Crne Gore i Slovenije. Nakon što su oni razvrstani u Skupine A i B na mjesta broj jedan i dva, red je došao na pot ili šešir 3 u kojem je bila naša Podravka Vegeta. Kako su se u tom potu uz hrvatske prvakinje nalazile ekipe iz četiri zemlje koje imaju više od jednog predstavnika  one su dirigiranim sustavom razvrstane u skupine. Tako su braniteljice naslova Gyori Audi Eto KC dobile Skupinu B i to petu poziciju. Nakon toga je Brest Bretagne dobio mjesto broj šest u toj skupini, jer je u Skupini A već bio Metz. Bukureštanski Rapid je završio na 7. mjestu. Od tri preostala kluba u potu 3  Storhamar je dobio mjesto broj pet u Skupin A, Nykobing Falster broj 6 i na kraju Podravka Vegeti je pripalo 7. mjesto u Skupini A. Završni dio ždrijeba je bio odabir skupine za dva preostala kluba koji su bili treći predstavnici svojih zemalja. Riječ je o Odense Handboldu koji je dobio Skupinu B, te CS Gloria 2018 BN Bistriti koja je završila u skupini s Podravka Vegetom.

Uoči samog ždrijeba objavljena je idealna postava rukometašica prošle sezone:
 

Evo kako je tekao ždrijeb rukometne Machineseeker EHF Lige prvaka. Najprije su izvučeni klubovi iz prvog pota ili šešira i raspoređeni na prve tri pozicije u svakoj skupini. Tako su Orlen Wisla Plock, Telekom Veszprem i PSG dobili Skupinu A, a Aalborg Handbold, SC Magdeburg i Barca skupinu B. Poput dirigiranog ždrijeba kod rukometašica, tako je napravljeno i s potom dva kod rukometaša. Tu su se nalazili Industria Kielce, OTP Bank Pick Szeged koji su dobili skupinu B te Ferericai Handbold Klub i Fuchse Berlin koji su raspoređeni u skupinu A. U potu tri nalazio se hrvatski prvak Zagreb. Nakon što su izvučena imena Eurofarm Pelistera i Sportinga i dodijeljeni im startni brojevi, red je došao na Zagreb. A on je dobio sedmu poziciju u Skupini B, odnosno stigao je u društvo četiri kluba s kojima je igrao prošle sezone. Ne bismo imali ništa protiv da ponovi, odnosno poboljša iste rezultate. Na kraju je izvučen Kolstad i postavljen na preostalo slobodno mjesto, a to je bilo broj osam u Skupini B.

Baš poput rukometašica i rukometaši su sznali svoju idealnu ekipu za prošlu sezone. Nažalost, ni jedan hrvatski igrač nije se uspio naći u tom društvu, premda su u konkurenciji bili vratar Matej Mandić i desno krilo Mario Šoštarić. Evo izbora najbolje ekipe za prošlu sezonu po ukusu trenera, novinara i navijača:

 

Prethodni članakJANAF HRS Kamp: Petog dana pratili smo utakmice među grupama
Sljedeći članakJANAF HRS Kamp: Prvi turnus došao je do svog kraja