Juniori: Poraz i pobjeda prije starta Europskog prvenstva

1708

Hrvatska juniorska reprezentacija polako privodi kraju pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 10. do 21. srpnja održava u Celju. Nakon što je u prvoj fazi priprema pobijedila Mađarsku u gostim 27:29, a zatim i Sloveniju u Ivanić Gradu, prije dva dana odigrala je uzvratni prijateljski susret sa Slovenijom i doživjela poraz 36:23, a danas je pobijedila kinesku pokrajinu Jiangsu 37:24.

Susret u Celju protekao je u dominaciji domaćina. Slovenija je nakon desetak minuta igre sjajnom obranom i još boljim napadom povela 9:3. I do predaha uspjela povećati prednost na golemih devet razlike (17:8). U nastavku je ta prednost postala dvocifrena. Hrvatska nije mogla odgovoriti na agresivan pristup domaćina, ali je neke stvari i sakrila jer je dio austrijskih trenera pratio susret.

Danas je pak u Ivanić Gradu, gdje obavlja završne pripreme, uvjerljivo pobijedila kinesku pokrajinu Jiangsu 37:24. To je ekipa koju vodi hrvatski stručnjak Nenad Zvonarek. Već nakon prvoga dijela Hrvatska je imala osam pogodaka viška (19:11). U drugom dijelu ta je prednost samo rasla do konačnih 37:24. Sa šest pogodaka najučinkovitiji bio je Marko Bajan. Četiri je dao Aleksandar Čaprić. Kod Kineza, najbolji Kai Wang Qiang s osam pogodaka.

Nakon susreta, izbornik Boris Dvoršek objavio je konačni popis igrača za europsku smotru. Na nju neće ići Leon Rušnjak, Tonći Ivanišević i Jakov Celegin. Evo naše selekcije za Europsko prvenstvo:

 1. TIN HERCEG – RK TRIMO TREBNJE
 2. TONI MATOŠEVIĆ – RK JERUZALEM ORMOŽ
 3. NIKOLA KAHLINA – RK MAKSIMIR PASTELA
 4. FRAN ZOVAK – RK BJELIN SPAČVA VINKOVCI
 5. MARKO BAJAN – RK POREČ
 6. NIKO FRANKOVIĆ – RK ZAGREB
 7. ALEKSANDAR ČAPRIĆ – MRK SESVETE
 8. MATIJA BAJER – GRK VARAŽDIN 1930
 9. TIAN BOROVEC – GRK VARAŽDIN 1930
 10. MARTIN TOMŠIĆ – RK DUBRAVA
 11. VITO GLIVETIĆ – RK RUDAR RUDE
 12. NIKOLA IVANKOVIĆ – RK POREČ
 13. GABRIJEL BARTOLIĆ – RK RUDAR RUDE
 14. PETAR LENCOVIĆ – RK RUDAR RUDE
 15. MAKSIMILIJAN MOLC – RK ZAGREB
 16. MARKO TKALEC – RK DUBRAVA
 17. LUKA MALINARICH – RK POREČ
 18. TIN VRBANEC – GRK VARAŽDIN 1930
 19. MARKO MAĐERIĆ – RK MAKSIMIR PASTELA

Hrvatska prvi susret na Europskom prvenstvu igra u srijedu 10. srpnja u 16.40 sati protiv Austrije. Dan poslije, već u 12.00 sati čeka ih susret protiv Sj. Makedonije. Prvi krug završava susretom s Crnom Gorom 13. srpnja u 16.40. Sve susrete naši mladi rukometaši igraju u dvorani Zlatorog.

Prethodni članakSeniori: Konačan popis igrača za Olimpijske igre u Parizu
Sljedeći članakSeniori: Počinju završne pripreme za Olimpijske igre