Juniori: Poraz od Austrije na otvaranju Europskog prvenstva

2849

Hrvatska muška juniorska reprezentacija porazom od Austrije 23:27 otvorila je Europsko prvenstvo u Celju. Hrvatska je dobro počela susret, ali Austrija je vrlo brzo uzela kontrolu nad utakmicom i praktički je nije ispustila do kraja. Sutra Hrvatsku čeka susret protiv Sjeverne Makedonije u 12.00 sati.

Hrvatska je odlično otvorila susret. I dosta lako stigla do prednosti 3:1. Ali Austrijanci su to lako stigli. I sve do 4:4 još je izgledalo dobro za naše mlade rukometaše. Ali onoga trenutka kada je Austrija povela 4:5, kao da je nestala njihova sigurnost i ideja u igri. Serijom pogodaka za pogodak, išli su do isteka prva četvrtine. Tada su Austrijanci prvi put napravili dva pogotka razlike i više to nisu ispustili do kraja. Posebno dobar u tom razdoblju bio je vratar Leon Bergmann koji je u prvom dijelu skupio osam obrana. To je inače treći vratar s nedavnog seniorskog Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Hrvatska je stalno pokušavala zabiti kroz sredinu. A tu su naši suparnici bili najjači. Devet minuta prije predaha, Austrija je prvi put otišla na plus tri (8:11). I tu nije stala. Dapače, zatvorila je put ka svojoj mreži i Hrvatska je punih sedam minuta bila bez pogotka Za to su vrijeme mladi Austrijanci napravili niz od četiri pogotka za redom i do kraja poluvremena izgradili prednost od golemih pet pogodaka te mirno otišli na predah (10:15). Nama su pak ostavili velike brige.

Ništa se bitnije nije promijenilo u drugom dijelu. Naši mladi rukometaši jednostavno nisu uspijevali naći rješenje, niti za austrijski napad, niti za austrijsku obranu. Nekoliko puta su doduše bili na minus tri, ali dalje od toga nisu mogli. U sve to uklopile su se i slabe talijanske sutkinje. Ali nisu one odlučile pobjednika već razigrana austrijska mladost koja je imala odgovor na svaku našu akciju.

Pokušavao je izbornik Boris Dvoršek brojnim promjenama pronaći ekipu koja bi mogla uhvatiti priključak s Austrijancima, pa i promjenama obrane, ali jednostavno nije uspio. Naši suparnici imali su sjajno raspoloženog vratara Leona Bergamanna koji je na kraju skupio 13 obrana. Najbolji strijelac kod pobjednika bio je Clemens Meleschnig sa šest pogodaka. Kod Hrvatske, prvo ime je Aleksandar Čaprić s pet pogodaka. Tin Herceg imao je 12 obrana.

Našu reprezentaciju već sutra u podne čeka susret sa Sjevernom Makedonijom.

EHF EURO M20: SKUPINA A, 1. kolo

HRVATSKA – AUSTRIJA 23:27

Prethodni članakDigitalizacija HOO – a: Novi postupak kategorizacije sportaša
Sljedeći članakJuniori: Remi protiv Sjeverne Makedonije u dramatičnom raspletu