Juniori: Poraz od Mađarske na startu drugog kruga

1

Hrvatska juniorska muška rukometna reprezentacija poražena je od Mađarske 25:28  u 1. kolu Skupine J drugog kruga Europskog prvenstva u Sloveniji za poredak od 9. do 16. mjesta.

Na žalost, ni ovaj susret naši mladi rukometaši nisu dobro počeli. Već u prvoj minuti ostali su s igračem manje i Mađari su to iskoristili za početnih 2:0. Ogovorili smo s dva pogotka u nizu i to je bilo naše jedino izjednačenje u prvom dijelu. Nakon toga, naši sjeverni susjedi rade niz od 5:1, odlaze na 7:3 i s lakoćom kontroliraju tijek utakmice.

Već sredinom prvog poluvremena pobjegli su na pet pogodaka razlike (9:4). Njihova obrana bila je agresivnija, možda su se i bolje prilagodili kriteriju islandskih sudaca (Hrvatska tri, Mađarska jedno isključenje), a napad puno raznovrsniji s brzom loptom koja nam je zadavala mnogo problema. Na kraju su prvi dio završili s plus pet (14:9). Hrvatska je  imala samo 39, a Mađarska 67 posto realizacije.

U nastavku smo ponovno vidjeli i dobre i loše strane u igri naše reprezentacije. Na samom početku izravni crveni karton dobio je Petar Lencović pa je ionako sužena rotacija na crti bila još tanja. Treća četvrtina stoga je bila jedna od najslabijih na ovom prvenstvu. Mađarska je s lakoćom u tom razdoblju uspjela izgraditi čak osam pogodaka viška i činilo se da nam prijeti katastrofa (14:22). Ali onda je naš izbornik malo promiješao karte, vođenje igre preuzeo je Martin Tomšić, na crti je sjajno igrao Luka Malinarich i Hrvatska je tu napravili seriju od 6:1 te u 52. minuti stigla na samo minus tri (20:23). Tri i pol minute prije kraja došli su na samo dva pogotka zaostatka, ali onda je umor odradio svoje. Napravili su nekoliko tehničkih pogrešaka, ponešto i promašili, a na sve to, svoj doprinos dali su i islandski suci poklanjanjem jednog sedmerca te dva vezana isključenja i tu je priči bio kraj. Nisu dakako oni odlučili pobjednika, ali nisu se ni iskazali u pravom svjetlu. Završilo je 25:28. S osam pogodaka najbolji u našim redovima bio je Tian Borovec. Po pet su dali Aleksandar Čaprić i Luka Malinarich. Kod Mađara odličan dan vratara Atille Radvanszkog koji je skupio 10 obrana. Prvi strijelci pak bili su Robin Molnar i Šandor Kathi s po šest pogodaka.

U našoj skupini, Slovenija je pobijedila Srbiju 34:26 i upravo će domaćin biti sljedeći suparnik naše reprezentacije i to sutra 16. srpnja u 16.40 sati.

M20 EHF EURO: SKUPINA J, 1. KOLO

HRVATSKA – MAĐARSKA 25:28
SLOVENIJA – SRBIJA 34:26

Prethodni članakMlađi juniori: Prva faza priprema za Europsko prvenstvo