Mlađe juniorke: Hrvatska u četvrtfinalu

0
, Sweden vs Croatia, Women's Youth (U18) World Championship, Chuzhou, China, 20.08.2024, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Hrvatska mlađa junioska ženska reprezentacija pobijedila je Švedsku  24:19 u 3. kolu Skupine 1 druge faze Svjetskog prvenstva i tako si osigurala nastup u četvrtfinalu tog natjecanja. Hrvatska je dominirala cijeli susret i zasluženo ušla među osam najboljih ekipa svijeta. Tamo je čeka poraženi iz susreta Danska – Mađarska koji se igra kasnije tijekom dana.

U susretu iznimne važnosti i velikog uloga hrvatska rukometna mladost pokazala je sjajan karakter. Suvereno su hrvatske rukometašice otvorile utakmicu i povele 3:0. Bila je to poruka mladim Šveđankama da nemaju što tražiti u tom okršaju. Premda su u 14. minuti stigle do izjednačenja 5:5, ni jedno vodstvo nisu imale do kraja susreta. Hrvatska je sredinom poluvremena opet napravila niz od tri pogotka za redom, pobjegla na plus tri 9:6 i mirno privela kraju prvo poluvrijeme rezultatom 12:10.

U nastavku je naša obrana odigrala na najvišem mogućem nivou. Nakon mini serije pogodak za pogodak i rezultata 14:12, Hrvatska je nanizala pet pogodaka za redomi Šveđanke ostavila punih sedam minuta bez pogotka i praktički riješila pitanje pobjednika. U 44. minuti tako je bilo golemih sedam razlike za našu izabranu vrstu. Malu krizu koja se pojavila nakon toga, kao posljedica umora, izbornik Vedran Krkač zaustavio je minutom predaha. Završnica je tako odrađena bez posebnog stresa i Hrvatska je na kraju slavila 24:19. Nika Kraljević skupila je osam obrana. Tri švedske vratarke zajedno pet. S pet pogodaka najbolji strijelac bila je Mirna Brusić. Po četiri pogotka dale su Antea Čičak, Tara Đelekovčan i Ivana Fratnik koja je izabrana za igračicu utakmice. Kod Švedske prvo ime Nova Huselius s devet pogodaka uz samo jedan promašaj.

Ovom pobjedom Hrvatska je osvojila 1. mjesto u Skupini 2 i sada čeka poraženog iz susreta Danska – Mađarska koji se igra kasnije.

U18 IHF SP: SKUPINA 2, 3. KOLO

HRVATSKA – ŠVEDSKA 24:19

Prethodni članak“Vrtko“: Podsjetnik za prijave u Masterplan projekt EHF – a & HRS – a