Paket24 Premijer liga – Liga B: Odličan start Nexea u novu sezonu

2
Nexe Tin Lučin

Rukometaši Nexea uvjerljivo su pobijedili Moslavinu 37:23 u susretu 1. kola Paket24 Premijer lige – Lige B i tako na najljepši mogući način, s praktički potpuno novom momčadi, otvorili novu sezonu.

Već na samom staru domaćin je vodstvom 5:1 poslao jasnu poruku Kutinjanima, da nemaju što tražiti u tom susretu. Ali gosti su se relativno brzo oporavili od tog slabog početka i uskoro uhvatili priključak te nekoliko puta bili na minus tri (6:3, 7:4, 8:5). Ali bila je to još uvijek rana faza utakmice u kojoj domaćin nije bio do kraja posložen. Kad je to napravio, Moslavina se našla u ozbiljnom zaostatku (13:6). Ipak, nisu gosti posustali. Još jedanput su se vratili u utakmicu, lijepom završnicom prvoga dijela, s tri pogotka u nizu te tako stigli na četiri pogotka minusa (16:12).

Ali nisu mogli tako nastaviti u drugom dijelu jer je sastav iz Našica odlično posložio i svoju obranu, ali i napad. Do isteka treće četvrtine Nexe je uspjelo pobjeći na golemih plus 12 (29:17) i riješiti pitanje pobjednika, ako je uopće i bilo nekakve dvojbe. Krešo Ivanković je do kraja dao priliku svim svojim raspoloživim snaga pa je ukupno 11 igrača našlo svoje mjesto među strijelcima. Završilo je 37:23. Nexe je u drugom poluvremenu postiglo 21 pogodak. Domaći vratari skupili su 13 obrana (Mihailo Radovanović 8, Moreno Car 5). Sa sedam pogodaka prvi strijelac domaćina bio je Manuel Štrlek. Po pet su dali, bez promašaja, Krešimir Kozina i Gal Marguč. Kod gostiju po četiri pogotka postigli su Marko Šehić, Alan Lukes, Marko Mihaljević.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA B: 1. KOLO

NEXE – MOSLAVINA 37:23

Prethodni članak1. HRL Žene: Najveći hrvatski derbi odmah na startu lige