Seniorke: Novo okupljanje u Prelogu

58
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Manje od mjesec dana prošlo je od posljednjeg okupljanja hrvatske ženske seniorske reprezentacije. A pred njima je novi EHF tjedan. Posljednji prije nego što se sredinom studenoga nađu na završnim pripremama za Europsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska od 28. studenog do 15. prosinca 2024. godine.

Na popisu izbornika Ivice Obrvana nalazi se 18 igračica. U odnosu na prošlo okupljanje ima manjih  promjena, ali i u odnosu na popis objavljen prije vikenda. Ozljede su naime, zaustavile Kristinu Prkačin i Ivu Zrilić. Neke nove snage su tu poput Ive Bule, Hannah Vuljak. Lijepo je vidjeti da se na popisu nakon dugo vremena nalazi i Tina Barišić, a tu  su i potpuno oporavljene Ivana Kapitanović, Nikolina Kragulj te ponovno Tena Petika.  Dio iskusnijih igračica dobio je poštedu, dio ih je ozlijeđen, a kako je do završnog okupljanja manje od mjesec dana, izbornik mora pronaći i pričuvna rješenja za svaku poziciju pa će stoga ovaj tjedan biti jako važan.

Nakon okupljanja u Zagrebu, reprezentacija je produžila put do sada svoje stalne baze u Prelogu. U hotelu Panorama djevojke imaju sjajne uvjete za trening i nema sumnje da će ovaj tjedan iskoristiti maksimalno. Kao i kod prvog okupljanja, odigrat će i jedan zatvoreni trening susret. Ovoga puta bit će to s reprezentacijom Crne Gore koja ima novu izbornicu Suzanu Lazović. Reprezentacije će odraditi i jedan zajednički trening.

Kao što je poznato, Hrvatska će na Europskom prvenstvu igrati u skupini D s Danskom, Farskim Otocima i Švicarskom. Baš tim redoslijedom će i nastupiti u Baselu. Naime, 29. studenog u 20.30 sati prvenstvo otvara susretom protiv finalistica prošlog EURA, ali i osvajačica svjetske i olimpijske bronce 2023. i 2024. godine, Danskom. Dva dana kasnije slijedi susret protiv Farskih Otoka u 18.00 sati te na kraju po mnogima susret odluke protiv Švicarske, 3. prosinca u 20.30 sati.

Katarina Ježić, kapetanica hrvatske ženske seniorske reprezentacije:
“Prošlo je kratko vrijeme od zadnjeg okupljanja i ponovno smo zajedno. Drago mi je da smo tu i idemo u nove pobjede. Dosta je novih cura, ja ću neke također tek sada upoznati i želim im svu sreću. Odlična je prilika i da igramo prijateljske utakmice tijekom tjedna kad se okupimo, to je ono što nam treba i gdje se svaka igračica može najbolje pokazati. Da bismo prošle skupinu na EURU, moramo biti u najboljem izdanju, svaka od nas.“

Evo popisa hrvatske ženske seniorske reprezentacije za drugo okupljanje u Prelogu:

  1. LUCIJA BEŠEN – RK PODRAVKA VEGETA
  2. IVANA KAPITANOVIĆ – CS GLORIA 2018 BISTRITA
  3. GABRIJELA BARTULOVIĆ – DKKA
  4. ANDREA ŠIMARA – RK PODRAVKA VEGETA
  5. PAULA POSAVEC – ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC
  6. TINA BARIŠIĆ – RK PODRAVKA VEGETA
  7. DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – HC DUNAREA BRAILA
  8. HANNAH VULJAK – RK PODRAVKA VEGETA
  9. TENA PETIKA – OGC NICE COTE D’AZUR HANDBALL
  10. STELA POSAVEC – MKS FUNFLOOR LUBLIN
  11. IVA BULE – RK DALMATINKA
  12. KLARA BIRTIĆ – RK PODRAVKA VEGETA
  13. LARISSA KALAUS – KISVARDAI KC
  14. NIKOLINA KRAGULJ– RK PODRAVKA VEGETA
  15. LARA BURIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
  16. KATARINA JEŽIĆ – HC DUNAREA BRAILA
  17. SARA ŠENVALD – RK PODRAVKA VEGETA
  18. MIA BRKIĆ – RK PODRAVKA VEGETA

STRUČNO VODSTVO:

  1. IVICA OBRVAN, Izbornik
  2. ANTONIO PRANJIĆ, Trener
  3. MARIO POSARIĆ – Trener vratarki
  4. PERO KUTEROVAC, Kondicijski trener
  5. VESNA HODIĆ, Fizioterapeut
  6. ANDREJ MATEJČIĆ, Fizioterapeut
  7. JOŠKO BILANDŽIĆ , LIječnik
  8. LIDIJA HORVAT, Tehnički menadžer
  9. IVICA UDOVIČIĆ, Direktor nacionalnih selekcija

 

Prethodni članakJuniori: Tjedan dana treninga u Poreču  
Sljedeći članak“Hrvatsku uvijek jedva čekamo, a za prolazak skupine na EURU moramo dati 200 posto” | Ježić & Brkić