Završeno Svjetsko prvenstvo srednjih škola u Dohi

0
63
Photo: ISF WCH Handball/Facebook

U katarskom glavnom gradu Dohi se od 22. do 28. veljače održalo Svjetsko prvenstvo srednji škola u rukometu. Hrvatska je na ovom natjecanju imala predstanika u muškoj i ženskoj konkurenciji. U ženskom dijelu natjecale su se rukometšice srednje škole Ivan Švear iz Ivanić-Grada, dok su se u muškoj konkurenciji za titulu najbolje srednje škole borili rukometaši Športske gimnazije iz Zagreba.

U obje konkurencije natjecalo se po 18 ekipa. Rukometaši Športske gimnazije igrali su u skupini B protiv Francuske, Srbije i Bugarske. Zabilježili su dvije pobjede i poraz od Francuske pa su se kao drugi iz skupine plasirali u četvrtfinale. Tamo su visoko poraženi od Austrije te im je predstojilo razigravanje za plasman od 5.-8. mjesta. U preostale dvije utakmice poraženi su od Turske, dok su se u borbi za sedmo mjesto revanširali Francuskoj za poraz iz skupine.

Sličan put imale su i rukometašice SS Ivan Švear. U skupini D igrale su protiv Francuske, Gruzije, Danske i Belgije. Izgubile su također samo jednu utakmicu, onu protiv Danske i kao druge se plasirale u četvrtfinale. U zanimljivoj utakmici punoj preokreta su u četvrtfinalu nakon raspucavanja poražene od Brazila pa su bile primorane također razigravati za plasman od 5.-8. mjesta. U razigravanju su bile minimalno bolje od Austrije, ali u samom suretu za peto mjesto visoko su poražene od Rumunjske pa su prvenstvo završile na ukupno šestom mjestu.

Svjetske srednjoškolske prvakinje su na kraju bile rukometašice mađarske gimnazije Bercsényi Miklós iz Györa, a za titulu svjetskih prvaka bore se rukometaši Njemačke i Austrije.

Rezultati:

Djevojke:

Skupina D:

Hrvatska – Francuska 24:19

Hrvatska – Gruzija 26:9

Hrvatska – Danska 18:30

Hrvaska – Belgija 43:10

Četvrtfinale:

Hrvatska – Brazil 23:24 (20:20)

Razigravanje 5.-8.:

Hrvatska – Austrija 19:18

Utakmica za 5. mjesto:

Hrvatska – Rumunjska 19:27

Dječaci:

Skupina B:

Hrvatska – Srbija 29:15

Hrvatska – Buigarska 31:12

Hrvatska – Francuska 23:24

Četvrtfinale:

Hrvatska – Austrija 35:16

Razigravanje 5.-8.

Hrvatska – Turska 22:25

Utakmica za 7. mjesto:

Hrvatska – Francuska 23:22