Červar: “Na nama je da damo sve od sebe i da opravdamo odlazak u Španjolsku”

0
5

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija odradila je sve predviđene treninge uoči odlaska na  18. Mediteranske igre koje će se od 22. lipnja do 1. srpnja održati u španjolskoj Tarragoni. Pod vodstvom izbornika Červara 16 reprezentativaca naporno je treniralo u Zagrebu, a noćas će se s ostalim hrvatskim sportašima uputiti prema Ljubljani odakle lete prema Španjolskoj.

Izbornik Lino Červar zadovoljan je odrađenim pripremama, a od pomlađene reprezentacije očekuje zalaganje i borbu : ”Trebamo se prepustiti entuzijazmu i zadovoljstvu da smo tamo. Mladi trebaju biti zajedno i ne moraju biti opterećeni ni s čime. Trebaju samo dobro igrati pa će rezultat doći sam od sebe. Očekujem glad za pobjedama, očekujem borbu i sve ono što krasi mlade ljude. Da su ponizni, skromni, ali borbeni i željni dokazivanja i pobjeda. To je bitno za našu budućnost, za seniorsku reprezentaciju da širimo krug kandidata. Zna se da reprezentaciji treba poneki mladi igrač koji će dati dodatni entuzijazam i energiju koja često zna nedostajati. Vjerujem u njih. Nećemo razočarati u Tarragoni, dat ćemo sve od sebe i vjerujem da će dečki dobro igrati.”

Hrvatsku u skupini B očekuju susreti protiv Italije i Alžira. Prvi susret protiv Italije igra se 23. lipnja u 10 sati, a dan kasnije u 12 sati Hrvatska će igrati s Alžirom. “Na papiru bismo mi trebali biti favoriti bez obzira na to što će oni doći s kompletnom seniorskom reprezentacijom. Međutim, to je samo na papiru. Dokazali smo sami da ne znači da će pobijediti onaj koji je favorit. Često pobjeđuju autsajderi. Na nama je da damo sve od sebe i da opravdamo odlazak u Španjolsku”, zaključio je izbornik Červar.

U Tarragonu putuju sljedeći igrači:
1.Mate Šunjić – CSM Bucuresti
2. Matej Ašanin – Sporting CP
3. Josip Božić Pavletić – RK PPD Zagreb
4. Josip Ereš – RK PPD Zagreb
5. Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
6. David Mandić – HC Izviđač CO
7. Leon Šušnja – RK PPD Zagreb
8. Marin Šipić – RK Nexe
9. Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
10. Petar Medić – RK PPD Zagreb
11. Halil Jaganjac – RK Metalurg
12. Lovro Jotić – Aalborg Handbold
13. Jakov Vranković – Grundfos Tatabanya KC
14. Ivan Sršen – MOL-Pick Szeged
15. Bruno Butorac – Tatran Prešov
16. Ante Kaleb – TuS N-Lübbecke

SKUPINA B
Hrvatska
Italija
Alžir

Raspored:
23.6.2018.; 10 h: Hrvatska – Italija
24.6.2018.2018.; 12 h: Hrvatska – Alžir
27.6.2018. Četvrtfinala
28.6.2018. Razigravanje 5. do 8. Mjesto
29.6.2018. Polufinala
30.6.2018. Poredak  5. do 8. Mjesto
1.7.2018. Finalne utakmice
Detaljan raspored sa satnicom

Skupina A
Slovenija
Crna Gora
Tunis

Skupina C
Španjolska
Grčka
Portugal

Skupina D
Egipat
Srbija
Makedonija
Turska


Na XVIII. mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni Hrvatsku će predstavljati 99 sportašica i sportaša iz 23 sporta. Najviše ih je iz odbojke (24), koja će nastupiti s obje seniorske reprezentacije te muškim parom u inačici na pijesku, potom iz muškog rukometa (16). Kada se sportašicama i sportašima pridodaju treneri, liječnici, fizioterapeuti i ostalo prateće osoblje, hrvatsko sportsko izaslanstvo na MI u Tarragoni broji ukupno 163 osobe. U toj brojci je i šest administrativnih članova Misije HOO-a, predvođenih šefom Misije Damirom Šegotom, a Hrvatsku će na MI u Tarragoni predstavljati još i 15 sudaca iz 13 sportova.