Umor ili?

0
8

Porazom od danskog Nykøbing Falstera višestruke hrvatske prvakinje, rukometašice Podravke Vegete završile su natjecanje u skupini D EHF Kupa. Budući da su rukometašice iz Koprivnice već ranije osigurale prvo mjesto i 1/4 finale, taj poraz nije posebno bolan ali zasigurno nije ni nešto što treba olako prihvatiti. Bio je to treći poraz u nizu sastava koji vodi Zlatko Saračević (Lokomotiva HRL, Bera Bera, Nykøbing) što ostavlja pitanje je li ekipa došla u krizu što se tiče forme ili se radi o umoru od brojnih susreta ove sezone. Susret protiv Dankinja bio je 14. euroispit rukometašica Podravke ove sezone. Nakon dva susreta kvalifikacija, Podravka je imala šest nastupa u Ligi prvakinja i šest u EHF Kupu.

Prvo mjesto u EHF skupini osigurao je Podravki povlašten status u ždrijebu 1/4 finala koje je na rasporedu 12. veljače u Beču. Drugim riječima, sastav iz Koprivnice igrat će s jednim od tri sastava koje su osvojili drugo mjesto u skupinama A, B i C, a to su norveški Storhamar, danski Herning – Ikast ili ruski Kuban

Taj kup koji se nekada nazivao IHF Kup, u prvom izdanju 1981./1982. osvojila je Trešnjevka, 1990./1991. Lokomotiva, a Podravka Vegeta je dva puta igrala finale – 2000./2001. izgubila je od poljskog MKS Lublina, a 2005./2006. od mađarskog Ferencvárosa.

 

Prvi susreti 1/4 finala na rasporedu su 02./03., a uzvratni 09/10. ožujka.